hír

Buborék kunyhó – minden játékot egyszer továbbfejlesztenek.

Luxuslak kényelmeseknek. Nem kell azért annyira felfújni!


iStvan | 2011.09.07
Egy betokosodott városi ember számára furcsának tűnhet a totális meztelenség érzetét keltő Bubble Tree ötlete, még akkor is, ha az igazi hálószobai környezet hangulata, kényelme és melegsége köszön vissza a „falak” között.

Az átlátszó buborékszobák és lakások minden szükséges hozzávalóval rendelkeznek, ami jó néhány szép pillanatot biztosíthat számunkra a természet közepén, viszont nagy mértékű nyitottságot követel lakóitól.

A BubbleTree dizájnere, Pierre Stephane Dumas abból indult ki, hogy a városi ember egyre távolabb kerül a természettől, de még ha vágyik is rá, már nem tud elszakadni a civilizáció nyújtotta kényelemtől. A két dolog pedig alapvetően nehezen egyeztethető össze. Ezt az ellentmondást oldja fel a buborékház, ami lehetővé teszi, hogy tulajdonosa úgy töltse a csillagos ég alatt az éjszakát, hogy közben a kellemes otthoni környezetről sem kell lemondania. Új megvilágításba helyezi az ideiglenes szabadidős szálláshelyek fogalmát. A cégtulajdonos elfogultan csak így nyilatkozik a koncepcióról: minimális energia-és anyagfelhasználás, maximális kényelemben és kölcsönhatásban a környezettel. Tény, hogy némiképp túlcivilizálódott megoldásról van szó, de ez még mindig egészségesebb, mint a teljes urbanizáció.

Persze azt sem árt megemlíteni, hogy ez az élmény nem jön ki egy vadkempingezés árából, ugyanis a buborékkunyhók ára közel nyolcezer eurónál kezdődik.
A méregdrága áron bérelhető, illetve vásárolható „lakosztályokkal” kapcsolatban már csak a Blair Witch okozta sokkoló emlékeket kell elhessegetni, valamint rájönni, hogy mi van abban az esetben, ha a hajnali ébredéskor épp’ egy medve integet nekünk a hajszálvékony fal másik oldaláról.

A tervező soha be nem töltődő weboldala
Szöveg és fotók: szerző, manzardcafe.blog.hu , cotcot.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások