rendezvény beszámoló Csoma Himalája India vetítés

A Csoma Szobája Alapítvány 2011-es szezonzáró beszámolója

Csoma Himalájai szobájának megmentésétől a szolár iskoláig


haramija | 2011.09.27
Egy önkénteseken alapuló civil kezdeményezés negyedik éve. Vetítéssel egybekötött beszámoló szeptember 29-én este 7-től a Sokszemben.

A Csoma Szobája Alapítvány negyedik éve dolgozik nyaranta önkéntesekkel az Indiai Himalájában a Kőrösi Csoma Sándor által is lakott erőd megmentésén. Az épület a Himalája egyik eldugott völgyében található, majdnem négyezer méter magasságban.
A mentőakciót majdnem teljes egészében önkéntesekkel végezzük, csak a kifejezetten nélkülözhetetlen szakemberek és csoportvezetők kapnak költségtérítést.
Az idei szezonban az erőd mellett egy 11. századra datált sztúpa megmentését is elkezdtük. A következő évi tervek között pedig egy Szolár iskola építése is szerepel.

Szeptember 29-én csütörtökön vetítéssel egybekötött beszámolóra invitálunk minden érdeklődőt, ahol az elmúlt nyári szezonról és a jövőbeli tervekről lesz szó. Első bepillantást kaphatunk a készülő, Csoma életéről szóló animációs film látványterveibe, és a jövőre tervezett Csoma vándorkiállítás előkészületeibe.

Helyszín: Sokszem Vizuális Művészeti Alapítvány
Budapest, Fejér Gy. u. 3. a CDFŰ teázó fölött

Időpont: 2011. szeptember 29. 19:00

www.csomasroom.org

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások