épületek Budapest irodapark

Office Campus – Budapest tranzitútvonala mentén


pestimonika | 2011.10.06
Budapest déli részén, a rendkívüli gyorsasággal fejlődő, nemrég kiépített Hungária körút szomszédságában, a Lágymányosi hídtól egy percre helyezkedik el az új fejlesztésű Office Campus irodapark.

A park területén a nagyvonalú és érvényes szabályozási terv kereteit figyelembe véve készültek az első ütem korszerű irodaépületei - írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóanyag. Az épület egyidejűleg kínál megfelelő elhelyezést kis vagy nagy irodaterületet igénylő cégek számára. Újszerű koncepciója lévén egyszerre biztosít szolgáltatási, raktározási, üzleti, kislogisztikai felületeket, kutatási, fejlesztési tevékenység folytatására alkalmas területeket ugyanazon épületen belül, ahol az azt kiszolgáló irodák helyet kapnak.
Az épület földszinti (két szint belmagasságú) szolgáltató-raktár területből, illetve földszinti és első emeleti irodákból, valamint e felett egy belső üvegfedésű átriumra szervezett flexibilisen osztható 2. és 3. emeleti irodákból áll.
Az épület teherhordó szerkezete előregyártott vasbeton váz. Az 1,30 m alapiroda raszter többszöröséből kialakuló szerkezeti raszter rendszere 7,8 m x 12,5 m. Ez a méret teszi lehetővé a raktár területeknél a nagy fesztávú kialakítást, illetve az e feletti irodaterületeknél a teljesen flexibilis irodakialakítást. Nincs a belső térben zavaró pillér, illetve vasbeton teherhordó szerkezet, az iroda a határoló falak között szabadon válaszfalazható. A várható igényeknek megfelelően az irodaterületeken opcionálisan további vizesblokkok lehetőségét készítették elő, így minden bérlemény önálló WC-vel és teakonyhával rendelkezhet. Bérlői igény szerint egyaránt lehetőség van nagyterű, cellás és kombi iroda kialakítására is.

A bérlemények kiszolgálására épületenként 2x2+1, összesen 6 db felvonó, az épület két végében egy-egy lépcsőház készült. Az irodaterületek megközelítése a liftelőterekből történik, részben a télikert- szerű, fedett átriumon, illetve az átrium légterében haladó oldalfolyosón keresztül történik a szintenkénti flexibilis bérleménykiosztás biztosításának érdekében. Az iroda és raktár területek a függőleges közlekedőn keresztül az épületen belül közvetlen kapcsolatban vannak. Az átriumok belső tere növényzettel, és padokkal kialakított.

Az iroda területek mindegyike az ablakok alatti 4 csöves hűtő-fűtő Fan-Coil készülékekkel vannak ellátva. Az elektromos elosztást - erős és gyenge áram - üreges álpadló-szerkezet biztosítja, így az irodákban a padlódobozok a tetszőleges helyen alakíthatóak ki. Az épület ablakai korszerű, nagyhatékonyságú napvédő üvegezéssel, minden második ablak bukó--nyíló vasalattal ellátott, így minden lehetséges iroda nyitható ablakkal rendelkezik. Minden ablakosztás 1,30 m-es raszterben, válaszfal fogadására alkalmas. Minden belsőterű helyiségben rendelkezésre állnak a mechanikus szellőzés feltételei.

Az épület megjelenése, az alkalmazott anyagok megválasztása a XXI. századi elvárásoknak megfelelő. A homlokzati falak alumínium burkolattal, alumínium keretszerkezetű, fokozott hőszigetelésű nyílászárókkal, a leendő bérlemények részére nagyméretű reklámok fogadására alkalmas felületekkel kerültek kialakításra.

Gépkocsik az épület közvetlen közelében, fásított parkolóban helyezhetők el, a bejáratok körül vendég- és mozgássérült parkolókat is kialakítottak. A parkolók egy része az Office Campus teljes kiépülésével parkolóházban kerül elhelyezésre. Az épület földszintje, a földszinti területek kiszolgálására, három oldalról tehergépkocsival megközelíthető.

Főbb bérlők: DHL, Legrand, Johnson Controls, Advanced MP, Kvazár-Micro, Herbalife, Weidmüller, Curver, Wayteq, Alphaset.

További információ az épületről itt olvasható.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások