Üveg és zöld - az OMA hongkongi irodájának legújabb projektje
fati 2011.05.20.
A napokban kezdődött el az OMA által tervezett hongkongi Csu Hai Főiskola alapozása. Az épület-komplexum várhatóan 2013-ban nyílik majd meg.

A területen négyezer hallgató számára 28.000 m2-en építenek inspiráló, barátságos környezetet a tanuláshoz. A komplexum két egymással párhuzamos, nyolcszintes horizontális épületből áll majd, amelyekben a külső felületen elhelyezett szerkezeti elemeknek köszönhetően flexibilisen alakítható oktatási termek és irodák lesznek. A két épületet közösségi funkciójú terekkel (könyvtár, kávézó, edzőterem és előadótermek) kötik össze, melyek tetején árnyas lépcsők, rámpák és teraszok szolgálnak a közösségi élet fő helyszíneként és egyben a különböző épületrészek elérésére. A teraszokról kilátás nyílik a tengerre és a környező hegyekre is. A szellős szerkezetű homlokzat vizuális egységbe foglalja a campust és kifelé, illetve befelé is átláthatóságot biztosít.

Az OMA a Leigh & Orange Architects irodával közösen pályázaton nyerte el a tervezést 2010 januárjában. Az OMA hongkongi irodája jelenleg több helyi projekttel is foglalkozik, így a pekingi CCTV székház, a senzeni tőzsde épülete és a tajpeji előadóművészeti központtervein dolgoznak - mindhárom épület befejezése 2012-ben várható.

a képek forrása: OMA

Címkék: egyetem, Hongkong, Kína, OMA