A Danubio tripla győzelmet aratott az "ingatlanok Oscarjának" első fordulójában
"Többlakásos Lakóingatlan Építészet" kategóriában európai mezőnybe jutott, két további kategóriában díjat nyert a lakóingatlan fejlesztése
noravasony 2018.10.29.
A Duna mellett, a 13. kerületben épülő Danubio ötcsillagos minősítéssel nyerte el a “Legjobb Többlakásos Lakóingatlan Építészet (Európa)” címet, így ebben a kategóriában versenybe került a kontinens legjobbjaival a regionális elismerésért is az Európai Ingatlan Díjon (EPA - European Property Awards).

Az ingatlan további díjakat nyert “Lakás (Magyarország)” és “Lakóingatlan Fejlesztés (Magyarország)” kategóriákban a világ legjobbjainak járó Nemzetközi Ingatlan Díj (IPA - International Property Awards) 2018-as első fordulójában. A díjakat október 25-én adták át a The Royal Lancaster London dísztermében.

Az Európai Ingatlan Díj (European Property Awards) a régió legnagyobb, legrangosabb, legismertebb ingatlanszakmai megmérettetése, amelynek elismeréseit negyedszázada 45 kategóriában ítélik oda minden évben. Nyolcvan iparági szakértőből álló zsűri dönt a győztesekről a projektek tervei, minősége, innovatív jellege, eredetisége, fenntarthatóság iránti elkötelezettsége alapján pontozásos rendszerben. A bírálóbizottság elnöksége az Egyesült Királyság parlamentjének felsőháza, a Lordok Háza tagjaiból áll.

A nemzeti szinten befutó győztes projektek között dől el, kié az adott kategória öt csillaggal minősített regionális fődíja, majd a világ 10 régiójának kategóriagyőztesei versenyeznek az ingatlan Oscarnak is nevezett Nemzetközi Ingatlan Díj (International Property Awards) globális szintű elismeréseiért. A “World’s Best” díjakat 2018 decemberében adják át Londonban.

A Turányi Bence építész (T2.a Építésziroda) tervei alapján épülő Danubio projektet a magyar fejlesztő cég három kategóriában nevezte a világ legjobbjainak járó Nemzetközi Ingatlan Díj 2018-as európai mezőnyében és mindhárom kategóriában díjazott lett: a “Díjnyertes Lakás (Magyarország)” és a “Díjnyertes Lakóingatlan Fejlesztés (Magyarország)” címet is kiérdemelte, a “Legjobb Többlakásos Lakóingatlan Építészet (Európa)” címet pedig regionális megmérettetésre is jogosító ötcsillagos minősítéssel szerezte meg.

A Danubio projekt átadását 2019 második felére tervezik. Az építkezés elkezdődött, a fejlesztő egy nagy nemzetközi generálkivitelezővel, a Magyarországon, Romániában, Törökországban, Grúziában, Németországban és Lengyelországban tevékenységet folytató Synergy Constructionnel működik együtt. A két évtizedes múlttal rendelkező, 800 szakembert foglalkoztató Synergy 100 megvalósult projekttel büszkélkedhet az ipari, kereskedelmi, lakóingatlan és energiaipari szegmensekben.

Díjak:

  • Regional Nominee Architecture Multiple Residence Hungary
  • Award Winner Apartment Hungary
  • Award Winner Residential Development Hungary

Forrás: PropertyAwards.net

További információ a Danubióról

Budapest XIII. kerületében épül a Duna-parti építészet egyik legkorszerűbb és legkarakteresebb beruházása, a Danubio. A területnek közvetlen kapcsolata van a Duna főágával és a Foka-öböllel, valamint a Rákos-patakkal is. A Danubio olyan épület lesz, melyben szinte az összes lakás a Dunára is néző, a beltér szerves folytatásaként funkcionáló, nagy méretű, fedett külső térrel rendelkezik. Az épület két szárnyát központi elem köti össze: a hotelélményt idéző lobby a megérkezés helye. A 9 lépcsőházi mag fogatolt elrendezéssel tervezett emeletein különböző sémák mentén alakítottak ki több mint 300 lakást a kompakt mérettől (45 m2) akár 150 m2-es méretig. A séma azonban a vevői igények függvényében akár szintenként is eltérhet. A beruházó vállalta a kapcsolódó közterületek teljes tájépítészeti rendezését, valamint közhasználatú vízparti sétány és plázs kialakítását az öböl déli oldalán. A fenntartható és környezettudatos fejlesztés jegyében a Danubio a jelenlegi lakóépület-fejlesztések közül Magyarországon egyedülálló műszaki tartalommal valósul meg. A Danubio tervezési fázisban korábban egy másik rangos nemzetközi minősítést is szerzett. A legmagasabb szintű, egyben legismertebb nemzetközi környezetvédelmi szabvány, a Brit Építési Kutatóintézet (BRE) környezettudatos épületminősítési rendszere (BREEAM - Building Research Establishment Environmental Assesment Method) Kiváló minősítést adott a projektnek, így a Danubio az első olyan lakóingatlan Magyarországon, amelynek terve megfelel egy független szakmai szervezet szigorú fenntarthatósági követelményeinek is. Átadását 2019. második félévére tervezik.

Forrás: Danubio.hu

Címkék: Danubio, T2.a, Turányi Bence