A hárommilliárdos beruházás kiegészül wellness részleggel is a csillaghegyi strandon
Java 2017.01.30.
Jövő évben a nyári főszezon előtt várható a csillaghegyi strandfürdő új 11 medencével, s a legkorszerűbb wellness szolgáltatással kibővített fürdőkomplexumának megnyitása. Az ünnepélyes alapkőletételre csütörtökön került sor.

Az eseményen Tarlós István főpolgármester mellett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója, Szőke László vett részt.

Újabb jelentős állomásához érkezett a főváros fürdőfejlesztési program, ugyanis ezzel a beruházással Budapest egy újabb, egész évben nyitva tartó fürdőegységgel gazdagodik. Budapest messze földön híres termálvizes fürdőiről, s összességében tizenkilenc különböző hatóanyagú gyógyvizet tartanak nyílván.
A főpolgármester elmondta azt is, hogy a gyógyfürdők Budapest egyik legfőbb turisztikai vonzerejét jelentik, felmérések szerint a magyar fővárosba érkező külföldi turisták mintegy 60 százaléka látogat el valamelyik fürdőbe.

A beruházás célja kettős: egyrészt, hogy a tervezett épület a lakosság színvonalasabb kiszolgálását szolgálja a wellness részleggel, szaunavilággal, "gyerekparadicsommal", valamint az étteremmel – másrészt, hogy a versenysport utánpótlásának nevelésére nyújt otthont.

Szőke László elmondta, hogy "hét szinten épül majd meg a fürdő, összesen hétezer négyzetméternyi fürdőterületet építenek be tizenegy új medencével". A strand három szabadtéri medencéje is megmarad. A fürdő kuriózuma lesz egy Barcsay Jenő által készített gyönyörű mozaik, amelyet a hamarosan lebontandó régi újpesti fürdőből hoznak majd át – közölte.

Forrás: www.vg.hu

Címkék: