A Ludovika Campus és Orczy-park fotópályázatának eredményhirdetése
Ware-Nagy Orsolya 2018.06.22.
Felemelő élményben volt része azoknak, akik ellátogattak tegnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új oktatási épületében tartott kiállításmegnyitóra. A kiválasztott fotók szeptember végéig megtekinthetők.

Budapest a kreativitás városa – ezt bizonyítja többek között az a közel 700 fotó, amely Józsefváros és Budapest új büszkeségének, az újjávarázsolt Ludovika Campus és az Orczy-park bemutatására meghirdetett fotópályázatra érkezett. A Fürjes Balázs államtitkár, kormánybiztos vezetésével meghirdetett pályázat eredményeit a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új oktatási épületében hirdették ki, s egyben megnyitották a legjobb 30 pályaműveket bemutató, szeptemberig látható kiállítást is.

2018 tavaszára fölépült a Nemzeti Közszolgálati Egyetem otthona, a Ludovika Campus. Az átfogó fejlesztéssel helyreállt a hetven év alatt ebek harmincadjára juttatott Ludovika-főépület és a lovarda. Felépült a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új, tízezer négyzetméteres oktatási épülete, két, a XXI. század követelményeinek megfelelő, összesen 1200 férőhelyes kollégium, egy speciális rendőrségi képzési központ és a lakosság által is használható egyetemi sportközpont és uszoda.

A városfejlesztés részeként újjászületett és 10 hektárral nagyobb lett Belső-Pest legnagyobb közparkja, a korábban felismerhetetlenségig lepusztult Orczy-park is. Egy olyan, a lakosság által díjmentesen használható közpark jött létre, ahol sportpályák, játszótér, street workout-, és streetball kosárlabda-pályák, görhoki-pálya, időmérésre is alkalmas, rekortán burkolatú futókör, valamint egy piknikezésre, pihenésre szolgáló nagy zöldterület várják a pihenni, sportolni vágyókat.

A fotópályázatra négy kategóriában lehetett képeket küldeni: épületfotókat, sorozatokat, valamint a hely szellemét és az egyetemi életet megörökítő alkotásokat. A Bíráló Bizottság tagjai Fürjes Balázs, Budapestért felelős államtitkár, kormánybiztos, Prof. Dr. Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, Schneller Domonkos, a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja stratégiai főigazgatója, Skardelli György építész, Bujnovszky Tamás, Balogh László, és Kovács Anikó fotográfusok.

A pályázatra közel 700 kép érkezett, a legtöbben az építészeti fotó és a sorozat kategóriákban indultak, 258, illetve 284 képpel.   

Az első díj mind a négy kategóriában 250 000 Ft, a második 150 000 Ft, míg a harmadik helyezettek 100 000 Ft díjban részesültek. A díjat nyert pályamunkák megtekinthetők a pályázat honlapján.

A Bíráló Bizottság által legjobbnak ítélt 30 képet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új oktatási épületének aulájában, ingyenes kiállításon láthatja a nagyközönség, 2018. szeptember végéig.

Forrás és képek: Sajtóanyag

(Jó lenne a többi egyetemről is hasonló fotóanyagot látni, amely az egyetemi életet, mindennapokat mutatja be friss, fiatalos nézőpontból - a szerk.)

Címkék: campus, fotópályázat , Ludovika, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, NKE