A Mies van der Rohe-díj legjobb 40 pályázója közé választották a Vizafogó Óvodát
Ware-Nagy Orsolya 2022.01.18.

Egyedüli magyar projektként jutott a 40 legjobb közé az Archikon építésziroda Vizafogó Óvodája a 2022-es Mies van der Rohe-díj jelöltjei közül.

A héttagú zsűri – Tatiana Bilbao (elnök), Francesca Ferguson, Mia Hägg, Triin Ojari, Georg Pendl, Spiros Pengas és Marcel Smets – 40 projektet választott ki, amelyek bemutatják a mai építészet lehetőségeit és irányait Európában. A tervek legfontosabb témái a befogadó társadalom, a fenntarthatóság és a körkörös gazdaság, valamint az esztétika. A 40 legjobb projekt Európa 18 országából került ki: Ausztria, Franciaország és Spanyolország 5-5, Belgium, Németország, az Egyesült Királyság 3-3, Dánia, Finnország, Lengyelország és Portugália 2-2 projekttel járult hozzá a listához, míg Csehországot, Görögországot, Magyarországot, Hollandiát, Norvégiát, Romániát és Szlovéniát 1-1 épület képviseli.

A 40 projektből álló lista épületeit 532 pályázó közül választották ki. Az öt finalistát 2022. február 16-án fogják kihirdetni, a végső eredményhirdetés pedig április közepén várható. 

Gratulálunk az Archikon irodának!

Címkék: Archikon, Mies van der Rohe díj, Vizafogó