Archi_Color
Színdinamikai praktikum
Archigram 2021.05.02.

Szende Árpád Alpár-díjas építész kiállítása nyílik Archi_Color Színdinamikai praktikum címmel 2021. május 12-én, szerdán 15:00 órakor a Nemcsics Emlékház Színország Galériájában.

Köszöntőt mond Somody László, Budapest XVIII. kerülete, Pestszentlőrinc-Pestszentimre alpolgármestere. A kiállítást megnyitja Ürmös Péter grafikusművész.

A kiállító szoros szálakkal kötődik Pestszentlőrinchez, hiszen ott volt gyerek és fiatal, ott járt iskolába, és ott nevelkedett. Másrészt kedves professzora volt a műegyetemen Dr. Nemcsics Antal festőművész, a színdinamika egyetemi tanára, aki később munkatársának is hívta, majd a munkakapcsolat során atyai jóbarátjává fogadta.

A kiállításon munkáiból harminckilenc építészeti grafika és két modell szerepel.

A grafikák két nagy csoportra oszlanak. Egyrészt az egyik teremben épületek külső-belső színtervei láthatók, sokszorosított grafikaként, 60×40 cm mérettel. Másrészt ezekhez a munkákhoz kapcsolódó, illetve közben készült vegyes technikájú képek vannak kiállítva. A technikák felölelik a sokszorosított grafika, a kisgrafika, a montázs, a kollázs, az akvarell, és a szitanyomat technikai megoldásait. Ezek a grafikák az építészi munka ujjgyakorlatai, etűdjei, melyek egyes darabjai eljutottak – mint ahogy a zenében a hangversenyterembe – a kiállítótérbe, így a technikai sokféleségükön kívül átvezetnek az építészet rokon műfajaiba.

A megnyitó online formában is megtekinthető, a Tomory Lajos Múzeum Youtube csatornáján.

A kiállítás 2021. június 9-ig van nyitva, és a +36-20-9889-426 mobilszámon történő bejelentkezéssel egyénileg is megtekinthető.

Címkék: a Magyar Építészet Éve