Az Alba új ruhája a tervhivataltól
Hová tűnik a fehér, ha elolvad a hó?
Hanna 2012.02.28.
A madeinhungary válogatásában debütál a tervhivatal tervezőpárosának legújabb bútorkollekciója – már ezért is érdemes benézni a Lakástrend rendezvényére.

Az építészként végzett terveződuó (Benedek Zsanett és Lakos Dániel) korábban is ért már el jelentős nemzetközi sikereket a dizájn terén, Substitute névre keresztelt tavalyi kollekciójuk minden jelentősebb online dizájnmagazinban megfordult.

Ez alkalommal Lakos Dániel korábbi bútorterveit fehér színben újraöltöztetve alkották meg az Alba bútorcsaládot, amelyre a letisztult, bájos ívek és a könnyed látványvilág jellemző.

A Sinus polcot, Lakos Dániel munkáját 1999-ben a japán IFDA nagydíjával ismerték el, emellett a tervező egyik újabb munkája, a Kite szék finalista lett ugyanazon a versenyen három évvel később. Ekkor készült a Dune asztal terve is, amely 2001-ben Magyar Formatervezési Díjat kapott.

A fehér felületekkel felfrissített kollekciót az érdeklődők a 15 éves Lakástrend Kiállításon tekinthetik meg, március 2. és 4. között a Millenárison!

A fotókat Vigh Attila készítette.

Címkék: benedek zsanett, bútortervezés, dizájn, építészet, lakástrend, lakástrend 2012, lakos dániel, madeinhungary, tervhivatal