Az új Hotel Vision kivételes műszaki megoldással épült
Java 2020.09.17.

A Belgrád rakparton lévő épület a szomszédos Molnár utca két épületével együtt alkotott komplex épületegyüttest. A 9 300 négyzetméter alapterületű épület két szint mélygarázst, egy földszintet, négy emeletet és tetőteraszt foglal magában.

A főváros legújabb szállodája a Market Zrt. kivitelezésében valósult meg, 82 vendégszobával és 9 lakosztállyal várja vendégeit. A teljes megvalósítás közel 5 évig, 2015 júniusától 2020 áprilisáig tartott. A négycsillagos szálloda szecessziós homlokzatát őrizve valósággal belesimul a mellette lévő házak építészeti stílusába. A belső tereket elegáns olasz bútorok uralják, a falakon különleges tapéta erősíti a dizájnt, a padlót 1 500 m2-nyi prémium szőnyeg borítja. A munkálatok a régi főépület részleges bontásával kezdődtek, melynek során lecsupaszították az épületet egész a -1. szintig, ahol a szálloda konyháját alakították ki. A Molnár utcai épületeknél (új épület) elbontották a négy emelet magas épületeket egészen a -2-es szintig, itt épült később a mélygarázs.

A régészeti feltárások során az is kiderült, hogy a helyszín értékes lelőhely, és külön kiállítást hoztak létre az itt talált leletekből. A hotel felújítása során kiderült, hogy a szomszédos ház alapozása és statikája nem felel meg a mostani igényeknek, emiatt 3-4 hónapon keresztül meg kellett erősíteni a szomszéd épületet.Az itt alkalmazott alaplemezes speciális szintugrás és darabolás nyolc ütemben készült, ami 1 200 m2-en valóságos kivitelezési bravúrnak számít. A szerkezetépítést a Moratus Szerkezetépítő Kft., a Molnár utca újraaszfaltozását és a térkövezést pedig az OKM Kft. végezte. A szomszédos épületsarkot látványfal takarja el, ami egy önhordó acélszerkezet, alukompozit takarólemezekkel burkolva, a felnyíló elemeknél LED világítással.

Átadása a közeljövőben várható.

Fotók: Dernovics Tamás / Magyar Építők
Forrás: Magyar Építők

 

.

 

Címkék: