Csúcs: ez lesz a legmagasabb lakótorony Nyugat-Európában
sebesp 2016.11.04.
Jövőre kezdődhet meg az építése, és 2020-ra készülhet el Nyugat-Európa legmagasabb lakóháza London keleti részén. A beruházók kínaiak, akik a bizonytalan politikai és gazdasági körülmények ellenére is biztosak abban, hogy a brit főváros ideális helyszín a projektnek.

A Greenland Group, Kína harmadik legnagyobb ingatlanfejlesztője építteti azt a lakóházat, a Spire-t (Csúcs), amely London legújabb építészeti látványossága lehet. A 67 emeletes épület építési munkálatai jövőre kezdődhetnek meg a város keleti részében fekvő Canary Wharf mellett. A környék az utóbbi évtizedekben egyre népszerűbbé vált, köszönhetően annak, hogy közel van az üzleti negyedhez. Ráadásul a Temze egy olyan kanyarulatában fekszik, ahonnan páratlan kilátás nyílik a metropoliszra.

A minden igényt kielégítő ingatlant, amelyben 861 apartmant alakítanak ki, a HOK építésziroda tervezi. Olyan magas épületet álmodtak meg, amilyet csak lehet: ha tovább nyújtották volna a tornyot, az akadályozta volna a londoni városi repülőtér légi forgalmát.

Az építtető képviselője, bár elismerte, hogy az Egyesült Királyság esetleges távozása az Európai Unióból hatással van az ingatlanpiacra, bízik abban, hogy a Spire sikeres vállalkozás lesz. "Úgy érezzük, hogy London előnyei – a globalitása, kozmopolitanizmusa, és az, hogy a világkereskedelem egyik központja – pozitív jövőt vetít előre, mind az ingatlanpiacon, mind a gazdaságban” – magyarázta a Bloombergnek Wenhao Qian.

Forrás, további részletek: hvg.hu

Címkék: Egyesült Királyság, felhőkarcoló, London