Egy a természettel – új kötet Ken Yeang alkotásaival
A John Wiley & Sons kiadása
Csépé 2022.03.16.

Edwina Threipland kötete Ken Yeang projektjeit mutatja be, számos kétoldalas grafikával népszerűsítve az ökologikus építészetet. Nemcsak megépült épületek, hanem kutatások, gondolatok is szerepelnek a kötetben.

Az egy a természettel (One with Nature) bemutatja Ken Yeang legújabb ötleteit, épített projektjeit, kutatási tevékenységét és a természettel való tervezés terén elért előrelépéseit. Ez a téma, amelynek úttörője és előrevivője Yeang évtizedek óta, mióta a Cambridge-i Egyetemen doktorált ökológiai tervezésből. Ötletei és munkássága még inkább időszerűek manapság, a Föld természetes rendszereinek pusztításának jelenlegi állapotában és egy biogeokémiai ciklusban, amelyet az emberi társadalom kiterjedt és súlyosan érintett. A globális környezet ma válságban van, de mit tehet a társadalom a problémák megoldása érdekében?

Yeang közelmúltbeli projektjeit tanulságos diagramokkal mutatja be a kötet, amelyek cselekvési alapot biztosítanak építészek, tervezők, mérnökök és bárki számára, akinek mindennapi munkája hatással van a természeti környezetre. A rendkívül vizuális, kommentárokkal ellátott könyv, Yeang elméleti könyveinek tanulságos kiegészítője, az At One with Nature felbecsülhetetlen értékű forrás, amelyet a természettel való tervezés iránt érdeklődő diákok és oktatók egyaránt informatívnak és relevánsnak találnak.

Címkék: Nemzetközi Építészkongresszus