Energiahatékony épületek építése Ytong vasalt pallós építési rendszerrel
d.adel 2021.04.22.

Az építkezés folyamata számos gazdasági tényezőből áll, melyek nagyban befolyásolják a végleges bekerülési költséget, mint például az építkezés időtartama, illetve a megfelelő szakképzett munkaerő megléte.

Az Ytong vasalt palló termékek szintmagas, masszív, daruval mozgatható építőelemek. A nagy méretű Ytong fal-, födém- és tetőpallóknak az adott projekthez igazadó méretre történő gyártása jelentősen lerövidíti az építkezés idejét, továbbá csökkenti a szükséges élőmunkaerő mennyiségét, mely a hagyományos kiselemes építéshez képest csupán az 1/3-a, így kiváló minőségű épületek valósíthatók meg gyorsan és gazdaságosan.

A nagy elemekből és a daruval történő beépítésből adódóan egy munkanap alatt akár 100 m² falfelület is megvalósítható. Ez hozzávetőlegesen egy családi ház egy teljes szintjének felel meg! Az előre megtervezett elemkiosztás segítségével maximalizálható a szerkezet teljesítménye, minimalizálható a nem megfelelő építésből, csomóponti kialakításból fakadó hibák száma.

A daruval történő beépítés révén jelentősen csökkenthető az élő munkaerő igénye. Az teljes építési folyamathoz elég egy darukezelő és két szakember, ami kiemelten fontos szemponttá vált a szakember hiányos gazdasági környezetben. A gépi elemmozgatás ergonomikus munkavégzést tesz lehetővé, ezáltal megkönnyítve és jelentősen növelve a szakképzett munkaerő energiahatékonyságát.

Kiváló tulajdonságok

Az Ytong pallós építési rendszere ugyanazokkal a kiváló épületfizikai tulajdonságokokkal rendelkezik, mint a hagyományos falazóelem, így a „tér minden irányában” azonos mértékben szigetel (3D-hőszigetelés), az intelligens páraszabályozásnak köszönhetően optimális lakóklímát, valamint megfelelő nyomószilárdsága adódóan masszív és értékálló szerkezetet biztosít.

Az Ytong pallók teherhordó és nem teherhordó falak építésére egyaránt alkalmasak, hatékony munkaidő kihasználást tesznek lehetővé családi házak, ikerházak, sorházak és társasházak kivitelezése esetén.

Az Ytong pallókkal történő építkezés során az összes elem tökéletesen egymáshoz illeszthető, nem keletkezik építési hulladék, így költséghatékonnyá válik a kivitelezés folyamata. Amennyiben az építkezés során a rendszer többi eleme is beépítésre kerül, úgy a tökéletesen illeszkedő homogén rendszerelemek eredményeként, megelőzhetők a hőhidak kialakulása.

A komplett rendszer a következőket foglalja magában:

  • Emelet szintmagas falpallók (standard és egyedi gyártású elemek)
  • Mellvédelemek
  • Sarokelemek
  • Oromfalelemek
  • Áthidaló elemek
  • Parapetelemek
  • Lábazati elemek

A rendszer falpallói, illetve kiegészítő elemei átveszik az építményben keletkező függőleges és vízszintes terheket. A nagy elemméretből fakadó közel homogén falszerkezet erőhatásokkal szembeni ellenálló képessége jól tervezhető és biztos megoldást nyújt a felmerülő erőhatások kezelésére.

Az Ytong tető- és födémpallói ideálisan kiegészítik a falpalló rendszerét - gyorsan, stabilan, alátámasztás nélkül. Az elemek kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező, vasalással megerősített pórusbeton termékek. Ily módon tökéletesen kombinálható egymással a jó hőszigetelés az optimális nyomószilárdság.

Miért ajánljuk? Mert…

- Gyorsan és egyszerűen beépíthető

- Alátámasztás nélkül azonnal terhelhető

- Egyszerű felületképzés

- Nincs szükség zsaluzatra vagy felbetonra

- Minden évszakban optimális lakóklímát biztosít

- A rendszert olyan kiegészítő termékek egészítik ki, mint például attikafal elemek

A Ytong tető- és födémpallók kifejezetten az adott építési projekthez kerülnek megtervezésre, legyártásra. Fontos, hogy szakképzett kollégáink lehetőleg már a tervezési szakaszban egyeztessenek a tervezővel, megrendelővel. Mérnök kollégáink tanácsot adnak a hatékony elemkiosztásra, a födém műszaki jellemzőire, illetve a csomópontok kialakítására. Segítenek a részletes beépítési terv kidolgozásában, jelen vannak a kivitelezés indítás során, így is támogatva a zökkenőmentes kivitelezési folyamatot.

Bővebb információ: zoldszam@xella.com, 06 80 69 69 00

(X)

Címkék: