Építészet Napja Bács-Kiskunban
Borbély Lajos 2013.11.08.
Az építészkamara évek óta minden októberben rendezvényekkel emlékszik meg az Építészet Világnapjáról. Ez történt az idén is a már-már megszokott forgatókönyv szerint. Ekkor kerül átadásra a megyei kamara által alapított Bács-Kiskun Építészetéért Díj.

Alapító okiratunk szerint azok kaphatják, akik munkásságukkal segítették, támogatták az építészet ügyét, hozzájárultak az épített környezet javításához, szebbé tételéhez.
A díjat eddig szakmán kívüli személyek kapták, akik más irányú tevékenységük ellenére segítették a megye épített környezetének javítását.

2013-ban a Bács-Kiskun Építészetéért Díj idei kitüntetettje

Kerényi József DLA
építész,

A kuratórium Kerényi József szakmai munkásságán túl fáradhatatlan sikeres szakmapolitikai tevékenysége elismeréseként adományozta a díjat.
A díjhoz a Kuratórium a Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara tagsága nevében gratulál és lélekben derűs további alkotó éveket kíván!

Az ünnepi rendezvényt kísérő hegedűszólót követően kerültek kihirdetésre az Év Háza Pályázat nyertesei. A díjakat Bálint Imre, a bírálóbizottság elnöke és Borbély Lajos adta át.

Lakóház kategóriában első díj: Helyi védett polgárház felújítása
6000 Kecskemét, Kölcsey u. 20.
építész: Szép Tivadar

Középület kategóriában első díj: Egészségmegőrző Centrum
6077 Orgovány, Kossuth u. 67/1.
építész: Marton Tibor

Ipari épület kategóriában első díj: Kecskeméti Főiskola Járműtechnológia Tanszék
6000 Kecskemét, Izsáki út 10.
építész: Farkas Gábor DLA és munkatársai
Monus Krisztián és Csuvár Zsolt építészek

A díjazottakat a Kamara oklevéllel és kisplasztikával ismerte el, a kisplasztika alkotója Szemők Zsuzsanna szobrászművész asszony volt.

A nyertes munkákból rendezett kiállítás megtekintése után baráti beszélgetéssel zárult a kamarai nap.

Végezetül ezúton mondok köszönetet az Év Háza Pályázat Bíráló Bizottságának, Bálint Imre, Mónus János, Dévényi Tamás Ybl-díjas építészeknek önzetlen, magas színvonalú munkájukért.

Borbély Lajos
elnök, BKMÉK

Címkék: