A jövő munkahelye Londonban – Foster + Partners / Építészkongresszus 2020
Ware-Nagy Orsolya 2020.02.03.

A 2020. évi, XVII. Nemzetközi Építészkongresszus hívószava: Ép-ítés, gyógyító építészet. A Foster + Partners iroda munkáit Nicola Scaranaro fogja bemutatni.

Megkezdődött a jelentkezés az Építészkongresszusra: jelentkezéshez és a tervezett program megtekintéséhez kattintson ide!

Időpont: 2020. március 6., péntek
Helyszín: Puskás Aréna új konferenciaközpontja (1146 Budapest, Istvánmezei út 3-5.)

Nicola Scaranaro 2005-ben diplomázott a velencei IUAV-n, azóta a Foster and Partners munkatársa, majd partner, 15 ország különböző projektjein dolgozott, köztük a díjnyertes vancouveri Jameson House épületén. A Foster and Partners irodát 1967-ben Norman Foster Pritzker-díjas (1999) építész alapította. Legismertebb alkotásaik a hongkongi HSBC irodaház, a Reichstag átépítése, a Londoni Városháza, a The Gherkin (Uborka, 30 St Mary Axe), az új Wembley Stadion. Jelenleg épül terveik szerint többek között a Varso Tower, mely az Európai Unió legmagasabb épülete lesz, és a budapesti MOL-Campus, mely Magyarország legmagasabb épülete lesz.

A Metszet hamarosan megjelenő 2020/1. számában Nicola Scanaro a londoni Bloomberg irodaházat mutatja be. Néhány érdekesség a BREEAM 'Outstanding' minősítésű épületről:

"Egy teljes tömböt elfoglalva, 3,2 hektáros területen áll a két épület, melyeket gyalogoshidak egyesítenek a visszaállított ősi római kori út felett, mely a Watling Street folytatásaként szeli át a tömböt. Az így létrejött Bloomberg Arcade (Bloomberg sétány) kulcsfontosságú útvonal lett a Cityben sétáló emberek számára, az árkádok mögé visszahúzott, hullámzó homlokzat mögött éttermekkel és kávézókkal."

"Az új Bloomberg épületnek köszönhetően a római Mithrász-templom maradványai is visszakerültek megtalálásuk helyére, új látogatóközponttal és kulturális központtal, amelynek célja, hogy a látogatók elmerülhessenek a templom múltjában és életre kelhessen a hely története."

Videó a Bloomberg irodaházról:

Ide kattintva tekintse át a Foster + Partners iroda munkáit!

A Metszetre itt lehet előfizetni.

Címkék: Építészkongresszus, Foster + Partners, Nemzetközi Építészkongresszus, Nicola Scaranaro