Épülhet a 100 lakásos társasház a SZOT-üdülő helyén
sebesp 2017.03.20.
Megkezdődhet a romos állapotban lévő egykori SZOT-üdülő helyére tervezett társasház építése, miután a beruházó Rózsadomb Panoráma Kft. megkapta a jogerős építési engedélyt.

Jogerőre emelkedett a II. kerületi Vérhalom utca 17-19. szám alatti ingatlanra tervezett 100 lakásos társasház építési engedélye. A beruházó a budai panorámát évtizedek óta csúfító, életveszélyes műszaki állapotú torzó helyén építi meg az új társasházat, szem előtt tartva a meglévő zöldfelületek növelését. A kivitelezés, munkaszervezés során a környéken élők érdekeit is figyelembe veszik majd. Az épület befejezését követően rendezik a szomszédos közterületeket: szélesebb lesz az út és a járda, egyszerűbb lesz a környéken az autós és gyalogos közlekedés.

Az építési tervdokumentáció összeállítását egy országos tervpályázat előzte meg a Magyar Építész Kamara bevonásával. A tervpályázat eredményei alapján a beruházó a fejlesztést az Építész Stúdió Kft. által megálmodott koncepció szerint valósítja meg. A projekt kivitelezése a jogerős építései engedély birtokában legkésőbb nyár elején megkezdődik.

A II. kerületi Vérhalom utcában álló épületet egy 100 lakásos társasházzá alakítják át.

A korábban a CIB tulajdonában álló SZOT-üdülő értékét a bank 16 millió euróban, majd az ingatlanpiaci fellendülés okán 20 millió euróban – több mint 6 milliárd forintban – határozta meg. Az épületet akkor a Waberer's fuvarozócégből kiszállt Wáberer György nevével is összefüggésbe hozták.

Forrás: www.portfolio.hu

Címkék: Budapest