Failed Architecture Workshop felhívás
színkép 2013.10.25.
Négynapos nemzetközi workshopra várják az építészet és városi környezet kérdéseiben elkötelezett designereket, kutatókat, aktivistákat, illetve egyetemi hallgatókat a kapcsolódó területekről (építészet, urbanisztika, művészettörténet, szociológia, közgazdaságtan, pszichológia, média, képzőművészet, desig stb.).

A Failed Architecture egy holland kezdeményezés, amely a problémákkal küszködő épületek és építészeti helyzetek hibáinak és lehetőségeinek feltárását tűzte ki céljául. A Failed Architecture többnapos workshopjainak résztvevői kidolgozott módszertan szerint vizsgálják a kiválasztott helyszíneket, építészeti, urbanisztikai, gazdasági, környezeti, politikai és társadalmi szempontból. A vizsgálat során létrehozott idővonal segít feltárni az elemzett épület vagy komplexum életútjának fordulópontjait és megfogalmazni javaslatokat annak újragondolására. A Failed Architecture csoportja Budapest előtt workshopokat vezetett Berlinben, Nottinghamben, Szófiában, Tallinnban, Portóban, Koppenhágában és Belgrádban.

Budapesten a Failed Architecture workshop a Nyugati téri Skála Metró épületével és környezetével foglalkozik. Az épület, amely egykor a város legmodernebb áruházának számított, ma a kereskedelem és a vásárlási szokások átalakulásáról, városrészek jelentőségének megváltozásáról és épülettípusok elavulásáról tanúskodik. A workshop a Lakatlan féléves sorozatának első darabja.

JELENTKEZÉS 2013. október 31-ig, önéletrajzzal a lakatlan@kek.org.hu címen és azADATLAP kitöltésével.

Időpont: 2013. november 14-17.
Helyszín: Kossuth Lajos utca 14-16.
A workshop nyelve angol.

Címkék: Failed Architecture, kék, Lakatlan, workshop