Gránit bank belsőépítészeti tervezése
Tervezd meg a jövő bankfiókját! Pályázati munka bemutató!
Bahil Roland 2013.12.15.
Augusztusban kiírt Gránit Bankos Építész hallgatói terv pályázat felhívásának eredmény hirdetése a napokban megtörtént. Művészetek Palotája épületében a Bohém étteremben.

A pályaművek még hivatalosan nem kerültek bemutatásra. Azonban a szervezők ígérete alapján a pályázatra beküldött műveket a hetekben közzé teszik a cég internetes csatornáin.

Sajnos az én pálya művem nem ért el dobogós helyezést, viszont remek tervezési gyakorlatnak bizonyult. Ilyet még nem kellett terveznem, és a tervezés minden pillanatát élveztem – ez már magában megérte a bele fektetett energiát.

A pályázat célja egy olyan bank fiók megtervezése volt, ami – elszakadva a megszokott banki fióki kialakításoktól és szolgáltatásoktól – a pályázatot kiíró bank új, videóalapú fiókszolgáltatását, egyfajta újgenerációs internetes bankolást vezet be a magyar pénz piacra.

Ehhez szükségük van egy az erre célra és funkciókra kiélezett vezető fiókra, ahol az újításokat be lehet mutatni és meg lehet ismertetni az emberekkel.

A fő építészeti kérdés itt az volt, hogyan is kell egy ilyen új bankfióknak működnie. Mik azok az irányok amik követendők és a lehető leghatékonyabbak?

Ezekre a kérdésekre szeretném bemutatni az én válaszomat.

A saját vízióm egy letisztult, minimál térben 6 darab állomás létrehozása, ahol belsőépítészeti elemekbe integrálva kerültek érintőképernyős monitorok, kamerák és fejhallgatós mikrofonos headsetek, vagy az ügyfél használhatja a saját vezetékes vagy vezeték nélküli eszközét is.

Az új videó banki funkciók ismertetését, ha szükséges, 2-3 sétáló, mobil banki alkalmazott végezné el a 6 darab állomás hely között.

Megtartva a fiók szokásos – nevezzük jelen helyzetben "régi" vagy inkább "face to face" – funkcióját, a fiók végében került kialakításra a két darab standard ügyintézői állomás.

A díjátadón kihangsúlyozták, hogy az egyik pálya munkát se fogják száz százalékig megépíteni, így a pályázók közül sajnos egyikünk se büszkélkedhet fiatal építész évei első megépült bankfiókjával. Ellenben lehet, hogy találunk majd sajátnak mondott ötletet az új kialakításban.

Kíváncsian várom.

Címkék: