Hogyan épülhet nyolc naponta egy emelet?
Szakmai továbbképzés építészeknek és kivitelezésben dolgozó szakembereknek a magas- és mélyépítési zsalurendszerek tervezéséről, elméletéről, megvalósult hazai és nemzetközi példákon keresztül
Rajki Diána 2018.04.18.
Időpont: 2018. május 11. péntek 10:00-14.30 (Regisztráció: 09:00-tól) Helyszín: Aquaworld Resort Budapest (1044 Budapest IV. kerület, Íves út 16.) MÉK: 1 pont (2018/96)

A Baselben épült úgynevezett „Bau1” torony a maga 178 méteres magasságával Svájc legmagasabb tornya lett, maga mögé utasítva a 126 méter magas korábbi csúcstartót. A kivitelezést a nagy magasságokban is a teljes biztonságot nyújtó MEVA MAC automatikus önkúszó zsalujával végezték, amely kifejezetten csendesen és szinte észrevétlenül halad egyre feljebb. A MEVA mérnökei számára a megoldandó kihívást az épület felfelé keskenyedő kúpos geometriája jelentette.
A szakmai napon bemutatjuk az automatikus új önkúszó zsalu működését, illetve az alkalmazott különleges biztonsági rendszereket. Továbbá szó lesz a Dagály Úszóaréna szerkezetépítéséről és a Liszt Ferenc Repülőtér új utasfogadó csarnokának építéséről is.

A félnapos, elméleti és gyakorlati részből álló, számos esettanulmányt felvonultató szakmai továbbképzés a monolit vasbeton szerkezetek tervezési és kivitelezési kérdéseit, valamint az e szakágban is alkalmazható környezettudatos építési megoldásokat, többek között a számtalanszor újrahasznosítható zsaluhéjak kérdését járja körül.
A tervezéselmélet és az alkalmazástechnika után megtekintjük a helyszínen a parkolóban kiállított zsalurendszereket és látványbeton megoldásokat, ezzel megfoghatóvá tesszük a korábbi elméleti példákat.

A továbbképzésen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Részletes program és regisztráció itt.

Címkék: alkalmazás, alkalmazástechnika, bemutató, építész, kivitelező, konferencia, magasépítés, mélyépítés, Meva, zsalu, zsalubemutató, zsalurendszer