Hudec-emlékszobát avattak Sanghajban
sebesp 2018.03.25.
Emlékszobát avattak Hudec László magyar építész tiszteletére az általa tervezett sanghaji Dahua Hotel épületében, a vasárnapig tartó BudapestFEST magyar kulturális fesztivál keretében.

A Dahua Hotel tulajdonosa vetette fel, hogy az épület tervezője előtt emlékszobával tiszteleghetnének, ennek kialakítását örömmel támogatta a magyar főkonzulátus – mondta az MTI-nek pénteken Sanghajból a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára, Íjgyártó István.

A csütörtöki átadó része volt a kínai metropolisz számos nevezetes épületét tervező Hudec László Sanghajba érkezése 100., valamint születése 125. és halála 60. évfordulója alkalmából szervezett programsorozatnak.

Sanghaj új városközpontjában, az emblematikus Kelet Gyöngye tévétorony lábánál szintén csütörtökön kezdődött négynapos magyar kulturális fesztivál. A városrész vezetése által biztosított 1400 négyzetméteres területen magyar népművészek, táncosok, sportolók és népzenészek, akrobatikus kerékpár-bemutatók várják az érdeklődőket, esténként pedig nagykoncertek szórakoztatják a kínai közönséget. A tévétorony rendkívül látogatott, forgó étterme magyar gasztronómiai bemutatónak, a torony körgalériája pedig a Hlinka Zsolt fotóművész budapesti képeiből rendezett kiállításnak ad otthont.

A fesztivál programjai a kínai-magyar Egy övezet, egy út együttműködés keretében valósulnak meg, több szponzor csatlakozásával.

(MTI)

Címkék: Hudec László