Idén Budakalász a fiatal építészek számára kiírt pályázat helyszíne
Csépé 2018.09.19.
A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata „Budakalász Magja – 2018" címmel nyílt, építészeti tematikájú pályázatot hirdet meg a Budakalász Kálvária-domb terület hasznosítására. A korábbi évekhez hasonlóan pályázatot 40. életévüket be nem töltött, építőművész, építészmérnök, építész, belsőépítész végzettségű személyek adhatnak be.

A tavalyi pályázat a Székesfehérvári Nemzeti Emlékhellyel foglalkozott (és a pályázást mérlegelők számára nem mellékesen minden beadott pályázat legalább megvételt nyert – a szerk.)

A Kálvária-dombon a feledésbe merült templom alapfalait a 2011–2012-ben a település közakaratára végzett ásatás hozta felszínre. Az Árpád-kori templom újraértelmezte, egyben új, nemes fényben világította meg a település helyösszefüggéseit, helyidentitásának origója lett. Ezen új helyzet hosszútávú kezelésére, a felmerült lehetőség élhető, közösségépítő hasznosítására keres termékeny gondolatokat a pályázat kiírója.
A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata, valamint a részletes szakmai program helyszínének virtuális otthont nyújtó Budakalász Város Önkormányzata nem kapcsolja a jelen felhívást bármely kivitelezés vagy közvetlen megvalósítás céljához.

Beadási határidő: 2018. november 30.

Pályázat összdíjazása: 5 millió forint

A pályázat kiírása itt olvasható.

Címkék: Budafok, mma