Kézműves betonkapcsolók egy magyar startuptól
fuboma 2020.07.15.

A konnektorok és villanykapcsolók egyhangú piacát igyekszik felrázni egy hazai startup cég, mely a megszokott tömeggyártású műanyagtermékek alternatívájaként kézzel készített beton fedlapokat kínál.

A kapcsolók és dugaljak az épületek azon részei, melyekkel a leggyakrabban kerülünk közvetlen fizikai kapcsolatba, mégis a belsőépítészetben egyfajta szükséges rosszként tekintünk rájuk, folyamatos küzdelemben próbáljuk elrejteni az egyre szaporodó elektromos szerelvényeket. Ezen változtatna a manufaktúraként működő vállalkozás esztétikus és kellemes tapintású beton termékeivel, melyek az anyag tulajdonságaiból és a kisszériás kézi gyártásból fakadóan mind egyedi darabok.

A folyamatosan bővülő termékpalettán dugaljak, billenőkapcsolók és fényerőszabályzós forgókapcsolók szerepelnek, melyek különböző felületkezeléssel, illetve színezéssel készülnek. Választható három szürke árnyalat, kétféle terazzó felület, illetve buborékos kivitel is. A fedlapok anyaga ún. nagy teljesítőképességű beton (HPC) szálerősítéssel és természetes adalékokkal javítva, mely a környezetbarát impregnáló bevonatnak köszönhetően nedvességtaszító és könnyen tisztítható.

A manufaktúra termékei egyelőre prototípusként léteznek.

Címkék: beton, kapcsoló, dugalj, konnektor