Kigyulladt a Pesterzsébeten épülő Makovecz-templom tetőszerkezete tegnap napközben
Ware-Nagy Orsolya 2020.08.12.

A Pesterzsébeten épülő Összetartozás-templom tetőszerkezete kedden napközben gyulladt ki, adta hírül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Öt vízsugárral sikerült megfékezni a 150 négyzetméteres tetőfelületen lángoló tüzet, személyi sérülés nem történt. 

Az acélszerkezetű tetőnek már részben elkészült a héjazata, a tűzoltók gyors és megfelelő eljárásának köszönhetően a tetőt sikerült megmenteni és az építkezés folytatható. Nem megerősített források szerint hegesztés okozta a tüzet. A templom alapkövét 2018. szeptemberében tették le 

Kigyulladt az építés alatt álló pesterzsébeti Összetartozás-templom tetőszerkezete kedden napközben – adta hírül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A budapesti tűzoltók nagy erőkkel, több kerületből vonultak a helyszínre, kiérkezésükkor a tetőszerkezet már százötven négyzetméteren égett. A tűzoltók a lángokat öt vízsugárral fékezték meg, így a tetőszerkezetet sikerült megmenteni a pusztulástól. Nem megerősített források szerint hegesztés közben gyulladhatott ki az épület, személyi sérülés nem történt.

A Makovecz Imre tervei által készült templom alapkövét még 2018 szeptemberében tették le, a templom első vázlatait még Makovecz Imre készítette, a részletes tervek kidolgozásával Dósa-Papp Tamás építészt bízta meg. Megépültekor ez lesz az első – és jó eséllyel egyetlen – Makovecz-féle középülete Budapestnek. 

Forrás: Budapest környékeWeLoveBudapest

Címkék: Makovecz, Pesterzsébet