Kortárs magyar épületek egy nemzetközi kiadványban
sebesp 2015.09.27.
Bikás parki négyes metró állomás, Vasas vívócsarnok, zánkai gyermektábor új épülete és Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont Az Európai Építészet Atlasza című könyvben.

Az Erős Zoltán tervezte négyes metró Bikás parki állomása, a Kendik Géza által megálmodott fémszerkezetű Vasas vívócsarnok, Krizsán András zánkai gyermektáborának új épülete és a Földes László alkotta Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont került be Az Európai Építészet Atlasza (Atlas of European Architecture) című kortárs építészeti antológiába, amelynek segítségével a magyar építészek munkásságát világszerte megismerheti a szakma és a közönség egyaránt.

A svájci székhelyű Braun Publishing gondozásában megjelent kötet az elmúlt években Európában készült épületeket mutatja be ötszáz gazdagon illusztrált oldalon, díszdobozos kiadásban.

A kiadványban való megjelenés értékét a benne publikált házak és alkotóik tudása adja, hiszen a kor olyan elismert építészei is szerepelnek benne, mint a japán Kengo Kuma, a spanyol Santiago Calatrava, az olasz Renzo Piano, az angol David Chipperfield, a dán Henning Larsen és a német Coop Himmelb(l)au iroda.

A kiadó évente 30-40 kiadványt jelentet meg építészeti, városépítészeti témában, így terjesztői révén valamennyi földrészen megtalálható lesz a magyar építészek munkáit is tartalmazó kötet a szakkönyvellátókban. A könyvet a magyar házak alkotóinak részvételével mutatták be a Fugában.

Forrás: MTI

Címkék: könyv, kortárs, magyar építészet