Mozivásznon a Vatikáni Múzeum!
December 18-tól a hazai filmszínházakban is
Katona Vilmos 2014.12.19.
A Vatikáni Múzeum 3D című exkluzív dokumentumfilm soha nem látott minőségben tárja a nézők elé a Vatikáni Múzeum kétezer éves múltra visszatekintő gyűjteményének legkiemelkedőbb műalkotásait és a Sixtus-kápolna lenyűgöző freskóit, a Múzeum igazgatója, Antonio Paolocci professzor kalauzolásával.

Az Ultra HD 4K minőségben forgatott és a 3D technológiát maximálisan kiaknázó filmben többek között olyan remekművekben mélyülhetnek el a nézők, mint Michelangelo, Raffaello, Leonardo da Vinci, Giotto és Caravaggio műalkotásai, a Laokoón-csoport továbbá 19-20. századi művészek, köztük Van Gogh, Chagall és Salvador Dalí festményei. Marco Pianigiani rendező látványos kamerabeállításokkal és ünnepélyes zenei aláfestéssel mutatja be a múzeum és a kápolna legfontosabb műtárgyait, melyek évente 5,5 millió turistát vonzanak a katolikus egyház központjába. A festmények és freskók szemléltetésénél újfajta térábrázolási filmtechnikát alkalmaztak: a nagy felbontású képrészletek a síkból kiemelkedve mélységet is adnak a műalkotásoknak. Ez az új nézőpont a 3D vetítéstechnikával kombinálva lehetővé teszi a nézők számára, hogy még jobban elmélyülhessenek a festmények részleteiben.

December 18-tól országszerte a mozikban, magyar felirattal. Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban és országszerte 16 további helyszínen - a megyeszékhelyek többségén - látható a film, 3D-ben és 2D-ben egyaránt.


Vetítési helyszínek országszerte:

Budapest Uránia Nemzeti Filmszínház
Szentendre P'Art Mozi
Szolnok TiszaPart Mozi
Cegléd Uránia Mozi
Szentgotthárd Csákányi László Filmszínház
Pápa Petőfi Mozi
Miskolc Művészetek Háza
Szeged Belvárosi Mozi
Szombathely Agora - Savaria Filmszínház
Celldömölk Art Mozi
Debrecen Apolló Mozi
Jászberény Lehel Filmszínház
Kecskemét Otthon Mozi
Hévíz Fontana Mozi
Eger Agria Plaza
Pécs Apolló Mozi
Cegléd Uránia Mozi
Szigetszentmiklós Nádasdy Filmszínház

A filmet Magyarországon bemutatja a Pannonia Entertainment, amely színpadi produkciók (többek között a londoni Shakespeare's Globe Színház és a Royal Opera House produkciói), koncertfilmek (Queen, Doors, Rolling Stones és továbbiak), kultfilmek (Alien, Egy nehéz nap éjszakája, Halloween) és múzeumi tárlatvezetések (British Museum) forgalmazásával foglalkozik.

Forrás: Port.hu, Facebook

Címkék: 3D, dokumentumfilm, film, mozi, Sixtus-kápolna, Vatikán, Vatikáni Múzeum