Ők nyerték Az Év Irodája versenyt
droID 2016.02.15.
Az Iparművészeti Múzeumban február 11-én megrendezett VI. iroda.hu Díjátadó Gálán kihirdették Az Év Irodája verseny győzteseit. A zsűri a hét kategóriában tizenegy díjat osztott ki csaknem 300 szakember jelenlétében.

A hatodik alkalommal kiírásra került Az Év Irodája verseny idén minden eddigi rekordot megdöntött, hiszen a hét kategóriában 84 pályázat érkezett be, ezen belül a névadó kategóriában 41 iroda jelentkezett a versenyre, a Díjátadó Gálán pedig közel 300 ingatlanpiaci szakember vett részt az Iparművészeti Múzeumban. Az érdeklődők a rendezvényt élő streamen is követhették azevirodaja.hu oldalon. A szakmai zsűri hét kategóriában 11 díjat osztott ki. Az értékelés a hagyományoknak megfelelően két részből állt: minden kategóriában a közönségszavazást követően a szakmai zsűri előre meghatározott és objektív szempontrendszer alapján értékelte a pályázatokat.

A névadó kategóriában különösen nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen a pályázók minden várakozást felülmúló száma igazolta, hogy a magyar munkaerőpiacon egyre fontosabb szerepe van az igényes, egészséges és kreatív munkahelyeknek. Budapesten és vidéken, nagyvállalatoknál és kisebb cégeknél egyaránt egyre nagyobb gondot fordítanak az irodai környezet kialakítására, amelyeknél a sikeres világtrendek megjelenítése már szinte alapnak számít, erre épülnek a helyi megoldások és a vállalati kultúra egyedi jellemzői. A zsűri végül a nagyszámú világszínvonalú pályázatnak köszönhetően négy díjat osztott ki ebben a kategóriában. Az Év Irodája a Profession.hu lett, Az Év Irodája Nagyvállalat kategóriát a GE Global Operations, GE Healthcare nyerte el, Az Év Design Irodája a DekoRatio Branding & Design Studio lett, míg Az Év Irodája Különdíjat a Waberer’s vezérigazgatói irodák kapta.

Az Év Irodaháza Bérlői Díjat a Váci Corner Offices nyerte el, amely a Váci úti irodafolyosón a legújabb zöld fejlesztések méltó reprezentánsa. Az Év Új Ingatlanfejlesztése díjat a Váci Greens ’C’ épülete érdemelte ki, amely az irodapark újabb fejlesztési fázisának világszínvonalát hirdeti. Az Év Tervezett Projektje díjat a CEU Campus Redevolopment Project 1. fázisa kapta, amely a pesti belvárosban példamutatóan revitalizál és modernizál meglévő épületeket, miközben új városi campus formálódik. Az Év Legzöldebb Projektje idén a Hun-Office Irodaház Debrecen lett, jelezve, hogy Budapest mellett a vidéki helyszíneken, nagyvárosokban is egyre nagyobb szerepet kapnak a környezettudatos megoldások és fejlesztések. Az Év Üzemeltető Cége díjat a Future FM cégcsoport kapta, míg a CBRE Az Év Property Management Cége Különdíjat érdemelte ki. Az Év Ingatlanpiaci Személyisége pedig Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója lett.

A rendezvénysorozat növekvő presztízsét jól jelzi, hogy a VI. iroda.hu Díjátadó Gálát idén már az Iparművészeti Múzeumban rendeztük meg, ahol közel 300 szakember jelenlétében hirdettük ki a győzteseket. Az idei évben a címadó kategóriában három elismert szakértőt is felkértünk a zsűri munkájában való részvételre, hogy a nagyszámú pályázó teljesítményét magas szakmai színvonalon elbírálják. Az Iparművészeti Múzeum azért is szimbolikus helyszín a számunkra, mert mi úgy szeretnénk új, innovatív értékeket bemutatni, hogy eközben a múlt teljesítményeire építünk. Gratulálok a győzteseknek!” – mondta Kalmár Zoltán, az Iroda.hu csoport vezetője, az ingatlan.com üzletágvezetője.

Gratulálok a pályázók bátorságához, alkotóerejéhez, vállalkozó kedvéhez, kreativitásához, hiszen mindannyian alkotó emberek, akik építik Budapestet és az egész országot, és alkotni jó dolog. Kormányzati nagy beruházások irányítójaként együtt fejlesztjük a fővárost és az országot a vállalkozókkal, a fejlesztőkkel, a kreatívipar munkatársaival, hiszen egy Kormányzat önmagában nem képes megújítani a reneszánszát élő Budapestet és a hazánkat, de segíthet felszabadítani az energiákat” – tette hozzá dr. Fürjes Balázs, a szakmai zsűri elnöke.

A győztesek:
Az Év Irodája: Profession.hu
Az Év Irodája Nagyvállalat kategória: GE Global Operations, GE Healthcare
Az Év Design Irodája: DekoRatio Branding & Design Studio
Az Év Irodája Különdíj: Waberer’s vezérigazgatói irodák
Az Év Irodaháza Bérlői Díj: Váci Corner Offices
Az Év Új Ingatlanfejlesztése: Váci Greens ’C’ épület
Az Év Tervezett Projektje: CEU Campus Redevolopment Project 1. fázis
Az Év Legzöldebb Projektje: Hun-Office Irodaház Debrecen
Az Év Üzemeltető Cége: Future FM cégcsoport
Az Év Property Management Cége Különdíj: CBRE
Az Év Ingatlanpiaci Személyisége: Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója

A szakmai zsűri tagjai voltak:
Dr. Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházások kormánybiztosa (elnök)
Dr. Németh Edit, a BME Ergonómia és Pszichológia Tanszékének tanszékvezető-helyettese és adjunktusa, Koós Pál formatervező művész, a Magyar Formatervezési Tanács tagja, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem docense, a Design Intézet intézetigazgatója
Tompa Balázs, az Isobar Budapest kreatív igazgatója
Dr. Hajnal István FRICS, a BME Építészmérnöki Karának címzetes egyetemi docense
Dr. Hermán Róbert, a RICS Hungary elnökségi tagja
Radványi Gábor, a Futureal Csoport főépítésze, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének alelnöke
Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója
Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója
Borbély Gábor MRICS, a CBRE piackutatási és értékbecslési vezetője

Főtámogató: Lohn Ügyvédi Iroda
Támogatók: Fitout, Streamnet, Cothec, Nespresso, Decor Floor, CityPlant, DVM group
Szakmai támogatók: HuGBC, LEO, BRF, RICS
Kiemelt médiatámogatók: Forbes, vs.hu. Médiatámogatók: Design.hu, Épitészfórum.hu, Realista.hu, Ingatlan.com, Épülettár.hu, Inout-Home, Fővárosi Blog, Építéstechnika, Ecolife

Címkék: Az Év Irodája, verseny