Pályázati felhívás köztéri szobor készítésére
Dombóvár
iStvan 2015.07.21.
Buzánszky Jenő Dombóvárnak és az egész országnak olyan sportembere volt, akinek élete példaként állhat mindenki előtt, ezért Dombóvár Város Önkormányzata pályázatot ír ki Buzánszky Jenőnek, a város díszpolgárának emléket állító képzőművészeti alkotás elkészítésére.

Feltételek

A tervezett szobor anyaga:
Szabadon választható (kő, fém, tartós anyag, megfelelően rögzített módon).

Az emlékművel kapcsolatban támasztott megrendelői elvárások:
A megrendelő egyedi pályaműveket vár a művészektől, stiláris megkötés nélkül, ugyanakkor elvárás, hogy a mű jelképrendszere jól értelmezhető legyen. A pályamű megjelenésével közvetlenséget, Buzánszky Jenő személyiségét tükröző alkotás legyen.

A tervezett alkotás helye:
Dombóvár, Szuhay Sportközpont főbejárata előtti terület (Földvár utca). A Sportközpontra és környezetére koncepcióterv készült, az elkészült alkotásnak ebbe kell illeszkednie. A terv megtekinthető a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal Polgármesteri Kabinet Irodáján munkaidőben (Dombóvár, Szabadság u. 18.)

Határidő:
2015. szeptember 15. 16 óra.
Helyszín:
Dombóvár, Szabadság u. 18. Polgármesteri titkárság

A pályázatnak tartalmaznia kell:
• 1:5 léptékű makettet a szoborról
• műleírást, amely megjelöli a kivitelezendő mű méretét, anyagát, különleges technika esetén annak ismertetésével
• az alkotás létrehozásának tételes költségét
• az elhelyezés tervét

A pályaművek előzetes értékelését, véleményezését a Képző- és Iparművészeti Lektorátus szakértői végzik.

Eredményhirdetés
A Lektorátus szakvéleményének ismeretében a képviselőtestület dönt a pályázat eredményéről, arról legkésőbb 2015. december 31-ig értesíti a művészeket.

A legjobbnak ítélt alkotás megvalósítására Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselőtestülete pályázatot nyújt be, a pályamű kiválasztása nem jelent kötelezettséget annak megvalósítására.

A Pályázó hozzájárul, hogy a kiíró valamennyi pályaművet a nyilvánosság előtt bemutassa. A benyújtott pályaművek tulajdonjoga az alkotóé marad, azokat a pályázat kiírója nem honorálja. A pályázaton résztvevő alkotó pályaműve benyújtásával a pályázati feltételeket magára nézve kötelezőnek elfogadja. A határidőn túl, vagy nem a kiírásnak megfelelően, vagy hiányosan benyújtott pályamunkákkal a pályázat kiírója nem foglalkozik.

A pályázattal kapcsolatban tájékoztatás az ejudit@dombovar.hu címen, vagy a 20-369-7411 telefonszámon kérhető.

Forrásoldal
Fotók: alfahir.hu, sport365.hu

Emlékeztetőül:
2015 januárjában, életének 90. évében hunyt el Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, a legendás Aranycsapat jobbhátvédje, aki a klasszikus tizenegy tagjai közül utolsóként búcsúzott az élők sorából.

Címkék: aranycsapat, Buzánszky Jenő, jobbhátvéd, pályázat