Szálláshely-fejlesztési pályázat indul
A Kisfaludy Szállásfejlesztési Konstrukció keretében a 2030-ig tartó futamidő végéig 2000 szálláshely, 30 000 szoba újul meg.
iStvan 2017.09.03.
A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében, a vissza nem térítendő forrásokra épülő Kisfaludy Szállásfejlesztési Konstrukcióra 2017. szeptember 1-jétől lehet benyújtani a támogatási igényeket. A programnak köszönhetően az összes vidéki szálláshely megújulhat a következő években.

A programmal a vidéki szállodák és panziók minőségi fejlesztését teszi lehetővé a kormány. A hazai szállásfejlesztési program finanszírozását a kormányzat a program 2030-ig tartó teljes futamidejére biztosítani fogja a hazai költségvetés forrásaiból írja a palyazatok.org.

A Kisfaludy Program zászlóshajó projektjének, a Kisfaludy Szállásfejlesztési Konstrukciónak legfontosabb törekvése, hogy a stratégiai turizmusfejlesztési célokhoz illeszkedő, azaz üzletileg is hosszútávon fenntartható, versenyképességet javító szálláshelyi fejlesztések jöjjenek létre, első ütemben a kis- és középvállalkozások támogatásával.

Az új támogatási konstrukciót az MTÜ 2017. július 3-ától a hónap végégig társadalmi egyeztetésre bocsájtja. A fejlesztési források igénylésére pedig már szeptember elsejétől lehetőségük lesz a szállodák és panziók tulajdonosainak.

A Kisfaludy Szállásfejlesztési konstrukció keretében a pályázók tervezett fejlesztéseiknek átlagosan legfeljebb 50 százalékát fedezhetik az MTÜ és a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) együttműködésének köszönhetően. A hiányzó rész biztosításához felhasználhatják az MFB ehhez a programhoz kifejlesztett kedvezményes kamatozású hiteltermékét.

A hitelprogram tökéletesen illeszkedik a vissza nem térítendő támogatáshoz is, de önállóan is ideális megoldás. Hatékonyan járul hozzá a magyar turizmus minőségi fejlesztéséhez, versenyképességének növeléséhez, meglévő szerepének erősítéséhez és ezen keresztül az ország turisztikai vonzerejének növeléséhez.

Már elérhetőek a Kisfaludy Szállásfejlesztési Konstrukció első pályázatainak tervezetei:

Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben


Sopron – Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térségben

Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben

Címkék: fejlesztés, pályázat, szálláshely