Város a fenntarthatóság felé – kétnapos környezettudatos konferencia
pestimonika 2012.03.27.
A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) 2012. április 24-én és 25-én rendezi meg a Duna palotában, illetve minősített épületek látogatása keretében Budapest különböző helyszínein nagyszabású tavaszi konferenciáját.

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (Hungary Green Building Council, továbbiakban: HuGBC,) 2012. április 24-25. napján rendezi meg a Duna Palotában a „Város a fenntarthatóság felé” című konferenciát neves hazai és külföldi szakemberek részvételével.
A konferencia a környezetbarát városfejlesztés, a környezettudatos építés kérdéseire fókuszál a „green city” modell megvalósítási lehetőségeit, műszaki, gazdasági, tudományos, és egyéb feltételeit vizsgálja – többek között a budapesti minősített épületek látogatásával (Skanska – Green House; Futureal – Corvin fejlesztés; Trigránit – K&H irodaépület).

A számos előadás, esettanulmány hozzájárul a kapcsolódó tudományterületek között, a fenntarthatóság jegyében folyó diskurzus közismertté tételéhez, valamint a környezettudatosság és a „green city” modell céljainak megvalósításához. A konferencia új folyamatok és egyben hazai és nemzetközi rendezvénysorozat kezdetét is jelenti.

A HuGBC a környezettudatos építészeti tervezés, kivitelezés és üzemeltetés megismertetésén és gyakorlatban történő meghonosításán dolgozik, tagjai révén létrehozva egy egyedülálló hazai zöld közösséget. Az Egyesület ma Magyarország legdinamikusabban fejlődő környezetbarát építéssel foglalkozó építőipari közössége, ugyanakkor tagja a WGBC-nek, és partneri kapcsolatokat ápol más külföldi társszervezetekkel, ezzel is biztosítva a világ más szervezeteivel integrált célkitűzések jobb érvényesítését.

Regisztráció és részletes program

Címkék: fenntarthatóság, green city, HuGBC, városfejlesztés