Vonzó belvárosi szállodaként éled újjá a Főposta 146 éves patinás épülete
Java 2018.07.30.
A Főposta épületének szállodai átalakításáról állapodott meg a Hyatt Hotels Corporation a Projekt Ingatlanforgalmazó Kft-vel . Az egyezmény értelmében az átalakított hotelben 231 szobát alakítanak ki, amely várhatóan 2020 elején nyitja meg kapuit.

A Petőfi Sándor utca 13-15. szám alatt álló Főposta épületét 1872-ben építették. Különlegessége, hogy itt található az egyik legkorábbi magyar vasbetonszerkezet: az épület 1907-es átalakításakor Ray Rezső és Zielinszky Szilárd építette be egy 16 méter fesztávú keretszerkezet formájában – derül ki az egykor.hu adataiból.
Az üzemeltető a szabadidős turizmus mellett a hazai üzleti élet erősödése következtében hangsúlyosan épít az üzleti turizmusra is, így az épületben helyet kap egy közel 400 m2-es terem és több, mint 600 m2-nyi kisebb-nagyobb tárgyaló.A szállodát működtető cég a most bejelentett projekttel tovább erősíti magyarországi jelenlétét. A pár lépésre lévő Ferenciek terén álló Párisi Udvarból átalakított szálloda, mely ez év végén kezdi meg működését, a The Unbound Collection by Hyatt franchise második európai tagjaként működik majd.

Forrás: Pestpilis.hu

Címkék: Főposta, Ray Rezső, szálloda, Zielinszky Szilárd