Hálóba szervezett új látvány-kézműves sörfőzde épül a dániai Stavager kikötőben
Java 2018. január 8.
A dán tervezőiroda, a COBE Stúdió a Lerving sőrgyár felkérésére álmodta meg ezt az érdekes, kézműves látványosságú sörfőzdét a Stavenger kikötőben. A látogatók a kóstoló után kikapcsolódásként akár úszhatnak is vagy sétálhatnak a projekthez tartozó utcai élelmiszerpiacon.

A COBE építészei a norvég Lervig sörgyár szakértőinek segítségével hozta létre 11 000 négyzetméteren gigantikus sörfőzde- és látogatóközpontjának terveit. Az épület egy hatalmas rácsrendszert alkot. A sörfőzde pontosan a centrumban helyezkedik el, egy tágas, nyílt sétaúttal körülvéve, míg az építményt látványos tetőkert fedi le.

A projekt a Lervig sörgyár dinamikus pénzügyi növekedésének eredményeként jöhet létre. A márka ezzel a gesztussal nyomatékosítani kívánja jelenlétét a sörfőzők világában és a saját városában is.

A COBE tervei alapján nyit a nagyközönség felé is, hisz a látogatók megtekinthetik a sörfőzési folyamat minden egyes fázisát, például az óriási tartályait, vagy az erjedési hajókat és az épület összes részletét. Hasonlóképpen, a tetőkert olyan helyként működik majd, ahol a telepített gyümölcsfák mellett sörgyári komlót, zöldséget is termelnek.

"Az új sörfőzdével a helyszín nemcsak fizikailag, hanem társadalmilag is összekapcsolja a város lakóit, sőt az ide látogatok révén a helyieket is a világgal!"

A COBE Stúdió referenciái között található az Adidas globális központja és egy dán vasúti csomópont kialakítása, vagy a koppenhágai óvoda terve (Forfatterhuset Kindergarten Copenhagen).


Forrás: Dezeen.com
 

Címkék: sörfőzde, új építés, Hollandia,COBE Stúdió tervezés, Lerving Sörgyár