A végsőkig tökéletes új Apple központ össze-vissza töri az alkalmazottakat
sebesp 2018. március 12.
Több alkalommal a mentőket kellett hívni a Norman Foster tervezte Apple Park-ba – amelyet Steve Jobs "a világ legjobb irodaházának" nevezett –, mert az alkalmazottak beleütköztek tökéletes üvegfelületekbe.

Az Apple Park munkatársai rendszeresen belefutnak a láthatatlannak tervezett üvegfalakba, az Apple hatalmas, űrhajó stílusú új központjában, Kaliforniában.

A menedzsment folyamatos figyelmeztetései ellenére az emberek nem tudnak különbséget tenni ajtó és fal között az új épületben. Már az első három hónapban hárman olyan súlyos sérüléseket szenvedtek a tökéletesen észrevehetetlen, de annál keményebb üvegtől, hogy mentőt kellett hívni.

Az Apple Park gigantikus, ötmilliárd dolláros, négyszintes üveg-acél épületében a küszöb nélküli ajtók minden részlete tökéletesen megegyezik az üvegfalakéval, mondván, "ha a mérnököknek az épületbe való belépéskor változtatniuk kellene a lépésritmusukon, az zavarhatná a munkájukat". A hiperátlátszó üveg esetében azt sem mindig könnyű eldönteni, hogy mikor van nyitva, vagy éppen csukva az egyébként jól ismert ajtó.

Az alkalmazottak öntapadó jegyzettömbök színes lapjait az ajtókra ragasztva próbálnak segíteni magukon, de ezt az üzemeltetők folyamatosan eltávolíttatják, mert zavarja a dizájnt. Helyette tervezett jelölőrendszer felragasztását ígérik.

Forrás: The Guardian

Címkék: Egyesült Államok, Apple Park, Foster