Az Advance Tower további építésére 10,5 milliárd forint hitelt vett fel a Futureal-csoport
Java 2018. március 13.
A Váci úti irodafolyón épül a Futureal-csoport fejlesztésében az Advanced Tower. Az első ütem átadásának küszöbén 34,2 millió euró (mintegy 10,5 milliárd forint) értékű hitelszerződést írt alá a Futureal a K&H Bankkal a továbbiak finanszírozására.

A nemzetközi WELL Building Platina előminősítést szerzett „A” kategóriás épület megszerezte a BREEAM-tanúsítványt is. A WELL-minősítés célja, hogy olyan irodaházak épüljenek, amelyek a környezetvédelem mellett az ott dolgozók egészségére, közérzetére és komfortérzetére is kedvező hatással vannak. Európában elsőként a Futureal-csoport három nagyszabású magyarországi irodaprojektje egyszerre szerezte meg a nemzetközi WELL Building Platina előminősítését.

A Mérték Építészeti Stúdió által tervezett 8 szintes, 11 900 m2 alapterületű első ütem a modern formavilágot képviseli hatalmas üvegfelületeivel, átengedve a nap sugarait, természetes fénnyel elárasztva a belső tereket. Az Advance Tower tervezése átgondoltan vonultatja fel az okos megoldások és fenntartható csúcstechnológiák széles arzenálját. Ilyenek többek közt a decentralizált melegvíz-ellátás, intelligens öntözőrendszerrel felszerelt tetőpark, illetve az alacsony CO2-kibocsátású hűtő-fűtő rendszer, továbbá a helyi elektromos autótöltő-állomások telepítése.

Az irodaház 8 000 m2-es második ütemét várhatóan 2019 második felében adják át.

Forrás: Futureal, Portfolio.hu

Címkék: Advance Tower, fejlesztés, Futureal-csoport, Mérték Építészeti Stúdió