Máriaremetén 5,5 milliárd forintos uszodakomplexum fejlesztése kezdődik
Java 2018. március 21.
Budapest II. kerületében, a Máriaremetei út 224. szám alatt épül az új Gyarmati Dezső Sportuszoda, amely vízilabda-mérkőzések megrendezésére is alkalmas lesz. Az 5 milliárd 586 millió forint értékű beruházással a kerület önkormányzata a helyi lakossági igényeknek is eleget tesz. A terveket a TECTON Építészmérnöki és Tanácsadó Kft. készítette.

A 20 524 m2-es telken egy 47,6 m fesztávú acél dongatetővel fedett központi épület, valamint az épület hátsó részén egy időszakosan lefedhető, 21×33,3 méteres, 2 m mély kültéri medence kap helyet. Az uniós közbeszerzési értesítő közleménye szerint a generálkivitelező az A-Híd Zrt., amely nem csak a generálkivitelezési és csúcsminőségű uszodatechnológiai feladatokat látja el, hanem a tájépítészeti és környezetrendezési munkákat is.
A tervek szerint épül egy 51,5×25 méteres, 220 cm mély, 10 pályás, televízió-közvetítésre alkalmas és a FINA szabályainak megfelelő, feszített víztükrű versenymedence, amelynek keresztirányú elválasztásával kialakítható két 25×25 méteres vízfelület – ezek a lakossági igényenek kielégítésére szolgálnak és emellett az iskolai úszásoktatást, valamint a vízilabda-utánpótlás edzéseket is lehetővé teszik. Továbbá lesz itt egy 80-120 cm vízmélységű 20×10 méteres tanmedence, kétoldali lelátóval, büfével és fitneszteremmel.

A projekt részét képezi egy reprezentatív sétány kiépítése a Máriaremetei út felől 147 férőhelyes parkolóval, és az uszoda kültéri medencéjéhez kapcsolódó, hullámmotívumra épülő uszodakert, ahol a vendégek megpihenhetnek.
Az építkezés során közel tízezer köbméter beton, valamint kétezer tonna betonacél kerül felhasználásra.

Forrás: 24.hu

Címkék: sportberuházás, Gyarmaty Dezső sportuszoda,TECTON, uszoda, Máriaremetei út