donkanyar | 2012. március 22.
     
Megtartották a Hegyvidék Központ bokrétaünnepét, ami azt jelzi, hogy finisbe ért Budapest első környezettudatos üzletközpontjának építése. A Hegyvidék Központ egyéként az egyetlen idén elindított kereskedelmi fejlesztés, amelyben ráadásul még zuhanyzó is lesz.
Még ugyan üresen kong a XII. kerület Apor Vilmos terén épülő családias hangulatú üzlet- és szolgáltató központ, de ahogy a központ bokrétaünnepén elhangzott, októberre teljesen benépesül majd a 6900 négyzetméter kiadható területtel rendelkező egység. Ahogy a fejlesztő WING Zrt. elnök-vezérigazgatója, Noah Steinbergtől hallottuk a központban 5300 négyzetméteren kapnak majd helyet az üzletek, a fennmaradó 1600 négyzetméteren pedig az irodák. A tervek szerint lesz itt bank, hivatalos ügyintézési lehetőség, drogéria, pékség, étterem, kávézó, patika, 1000 négyzetméteres szupermarket és virágüzlet is. A szolgáltatások igénybevételéhez a parkolás is megoldott, a kétszintes mélygarázsban 200 parkolóhely áll majd rendelkezésre. Az új üzletközpont az autósok mellett, a gyalogosok számára is egyszerűen megközelíthető, hiszen a környék tömegközlekedési ellátottsága kiváló, az Apor Vilmos téren ugyanis több buszjárat és a villamos is megáll.

Az épület belsejét az átláthatóság és könnyű eligazodás jellemzi majd, ráadásul a tervek szerint igazi különlegesség lesz, a középponti liftfalon teljes hosszában végigfutó exkluzív belső kert, az úgynevezett "vertical garden".
Budapest első zöld üzletközpontjában egyébként olyan környezettudatos megoldásokat alkalmaznak, mint például az, hogy az esővizet és az épület szürkevizét az öntözéshez és a mosdók, mellékhelyiségek öblítéséhez használják majd, a meleg víz biztosításához pedig napkollektorokat alkalmaznak. Az üzlet- és szolgáltató központnak a tetőszintjén közel 1000 m2-es aktív zöldtető lesz, míg az alagsorban pedig 20 férőhelyes kerékpártároló és ehhez kapcsolódó zuhanyzó, öltöző kap majd helyet. Az épülő komplexumra egyébként joggal büszkék a fejlesztők, hiszen az máris BREEAM "nagyon jó" előminősítéssel rendelkezik.
A szerző legújabb cikkei:
4,1 milliárdból felújítják a Széna és a Vörösmarty teret
Kiírták a budavári régi-új Pénzügyminisztérium felújításának I. ütemét
Elkészült a világ leghosszabb tengeri hídja
Új fővárosa lesz Kínának?
Gigantikus Andrássy Emlékmúzeum nyílik a budai Fő utcában
Megnyílt a Hotel Clark
Kiírták a tendert a 3-as metró meghosszabbítására
Új Tisza-híd épül Szolnok mellett
Eldőlt! Az Etele térig 8,6 milliárdból épül meg az 1-es villamos pályája
Zaha Hadid tervei alapján épül a világ legnagyobb repülőtere Pekingben
Dubaj nem megy a Marsig, a sivatagban épít marsi civilizációt
Sokmilliárdos beruházás indul az Andássy úton
Holnap dől el, hogy eladják-e a BálnátKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 24 (23 szavazatból)