sebesp | 2016. július 21.
     
A brazil bennszülött építési megoldást mintául véve védekeznek São Pauloban a túlzott felmelegedés ellen – az eredmény egy kissé borostás szomszéd az utcaképben.

Fernando és Humberto Campana brazil belsőépítészek nemrégiben váltottak, és már építészeti munkákat is bevállalására. Tervei alapján São Paulo növényzettel gazdagon borított Jardim Paulista negyedében épült fel négyszintes épület.

Az északi homlokzatot a trópusi hőség ellen védendő, a házat a piasszava pálma leveleinek rostjával borították, aminek eredményeként meglehetősen szőrős felülettel néz a családi otthon az utca felé. A nem mindenapi megoldást korábban a páros belsőépítészeti munkáikban már kipróbálta. A növény különleges tulajdonsága, hogy virágai nemét a napfény mennyiségétől függően változtatni képes.

Fernando Campana megfogalmazása szerint a koncepció lényege a "a házat elárasztó növényzet".

A belső tereket egy bőrdarabokba bugyolált könyvespolc köré szervezték, melynek halpikkelyszerű textúrája egészen a tetőig meghatározza a belsőt.

"Egy növényhez hasonló épületet akartunk létrehozni, melynek burkola kívülről betüremkedik a házba. Az épület vonalai meglehetősen egyszerűek, így ezekkel az elemekkel az volt a célunk, hogy legyen egy erős, organikus erő is a ház belsejében és a homlokzaton" – mondta Fernando Campana.


Forrás: Dezeen.com

A szerző legújabb cikkei:
Hamarosan átadják a Mill Parkot a Soroksári úton
Ez állati! Építünk nektek lakótelepet, de aztán semmi malackodás!
Megnyílt a Fővárosi Állatkert legújabb fejlesztése, a Holnemvolt Vár
Kutyajó élmények – Átadták a kutyás élményparkot a Ligetben + videó
Kistelegdiék nyerték meg az elektromos autót
Fenntarthatósággal küzdenek a városrobbanással Indiában
Három szuperkórház-pályázat jön
És mégis forog ... – videó
Függőleges falu épül Párizsban
Az XTU építészei amorf, algával borított tornyai - videó
A pályázat nem sikerült, sebaj, megismételjük!
Luxushotel az akasztófa árnyékában
Megvalósulhat Makovecz Imre RózsakápolnájaKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 8 (6 szavazatból)