hír Egyesült Államok fal Donald Trump

Trump győzött, épülhet az amerikai nagy fal


sebesp | 2016. november 9.
     
Donald Trump megválasztása esetére hatalmas falat ígért a mexikói határra. Az Estudio 3.14 építészei nem sokat teketóriáztak, máris előrukkoltak az általuk csodálatosan perverznek titulált ötlet tervével.

Az Egyesült Államokat és Mexikót elválasztó tömör kerítés 3145 kilométer hosszan futna megszakítás nélkül a Csendes-óceántól a Mexikói öbölig. A falat a tervezők rózsaszínre festenék Luis Barragán Pritzker-díjas mexikói építész épületeire emlékezve. "Mivel a falnak gyönyörűnek kell lennie, Luis Barragántól vettük az inspirációt" – mondják az építészek.

A tervezők szerint 6 millió embert foglalkoztathatna a monstrum üzemeltetése, lehetnének benne például bevásárlóközpontok, a tetejére pedig felsétálhatnának a jó amerikai polgárok, hogy fentről lenézzenek a túloldalra.

Mit tehetnénk még ehhez hozzá? Talán csak annyit, tiszta szívből kívánjuk, hogy az amerikaiak rózsaszín álma – ha még oly perverz is – kifinomult ízléssel, maradéktalanul megvalósuljon.

A szerző legújabb cikkei:
A BIG strandja Aarhusban
Kastély a fjordban
Év végére elkészül a Párisi Udvar Hotel Budapest
Új országos pszichiátriai intézet épül Budapesten
Kaliforniai álom 1961
Miért tartja "lúzernek" Trump az Egyesült Államok új londoni erődjét?
Magyar projekt is bekerült a World Architecture Festival második fordulójába
Felhőkarcoló Stop: Döntés született
Tervező kerestetik, de olcsóbban!
Kabinláz: Környezetbarát fakunyhókat épít a Hello Wood
Japán dizájnba költözött az iszlám tudásközpont
Megjelent a Pro Architectura díj 2018. évi hirdetménye
Stadion még nincs, de látogatni már lehetKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -2 (5 szavazatból)