színkép | 2016. december 16.
     
A budapesti Kreinbacher Tasting Salon - Palazzo Dorottya és a somlóvásárhelyi Kreinbacher-birtok belsőépítészeti rekonstrukciójával Lőrincz Szilvia és Mikics András érdemelték ki a 2015-ös év belsőépítésze díjat. (Építész tervező: Ekler Dezső)

A díjat Laki Péter alapította 1998-ban. A belsőépítész szakma legkiválóbbjainak járó elismerést, idén tizennyolcadik alkalommal adták át, december 15-én a Pesti Vigadóban.

A díjátadó ünnepségen beszédet mondott Fekete György Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke. A díjat dr. Finta József Kossuth-díjas építész, c. egyetemi tanár, az MTA és az MMA r. tagja, a zsűri elnöke adta át.

A zsűri elnöke külön kiemelte és dicséretben részesítette Tildi Bélát a Pécsi Klinika rekonstrukciójáért, valamint Kiss Dánielt és Tóth Pétert, a körmendi Batthyány Örökségközpont fogadóépületének és színházának belsőépítészeti munkájáért.

A díjazottak Lőrincz Szilvia és Mikics András az aranyozott bronz emlékplakett mellett Finta Józseftől, a zsűri elnökétől és az alapítótól, Laki Pétertől, a Laki Épületszobrász Zrt. elnök-vezérigazgatójától egymillió ötszázezer forintos jutalmat vehettek át.

A díjátadó alkalmából a pályázatra beérkezett 17 belsőépítész munkából kamarakiállítás nyílt a Vigadóban.

Az év belsőépítésze elismerést a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata évente ítéli oda az előző év általa kiemelkedőnek tartott, különleges tervezői értékkel bíró belsőépítészeti munka tervezőjének.

A szerző legújabb cikkei:
Felhívás csatlakozásra a Nyitott Templomok Napja programsorozathoz a Kulturális Örökség Európai Évében
Pásztor Erika Katalinára emlékezünk
Steps Ahead
Megkezdte az Advance Tower második ütemét a Futureal-csoport
Falukép és illeszkedés a vidék népi építészetében
„Közös örökség – közös felelősség”
Év homlokzata 2018 pályázat
Ablak – fény és élet
Wéber Antal-díj 2018
Könyvajánló
Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok
Újra várják a filmeket a Budapesti Építészeti Filmnapokra
Legyél te a zsűri szavazz most!Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 80 (40 szavazatból)