sebesp | 2017. május 24.
     
A Ho Si Minh-városban épült hangulatos, csupa-növény épület egy télikert és egy szellős kortárs madárkalitka ötvözete.

A vietnami HA (Human Architecture / Emberi Építészet) építésziroda bemutatta Ho Si Minh-városban épült "Less House" ("kevésbé ház") névre keresztelt városi foghíj projektjét. Az épületet ugyan késznek nyilvánították, de a szokásosnál kevésbé biztosít vizuális és akusztikai elhatárolást a külvilágtól, légzárásról pedig egyáltalán nem beszélhetünk.

Az lakóépület külső falait és tetejét is perforált fémlemez határolja. A vékony, áttört falak lehetővé teszik a természetes megvilágítást a házban egész nap, egyben éltetik a házban lévő növényeket, melyek segítenek megtisztítani a város levegőjét. A házon belül mozgatható rácsos elválasztó szerkezetek vannak, amelyek lehetővé teszik a lakástulajdonosok számára az elrendezés testreszabását.

A nagy fák és buja növényzet számára kialakított külön terekkel, ez a 72 négyzetméteres ház ötvözi a természet nyugalmát a városi élet kompaktságával.

Forrás: www.designboom.com

A szerző legújabb cikkei:
Arculatfrissítés indul a Vörösmarty téren és környékén
Gondok vannak az új Nobel központ épületével
Hamarosan átadják a Mill Parkot a Soroksári úton
Ez állati! Építünk nektek lakótelepet, de aztán semmi malackodás!
Megnyílt a Fővárosi Állatkert legújabb fejlesztése, a Holnemvolt Vár
Kutyajó élmények – Átadták a kutyás élményparkot a Ligetben + videó
Kistelegdiék nyerték meg az elektromos autót
Fenntarthatósággal küzdenek a városrobbanással Indiában
Három szuperkórház-pályázat jön
És mégis forog ... – videó
Függőleges falu épül Párizsban
Az XTU építészei amorf, algával borított tornyai - videó
A pályázat nem sikerült, sebaj, megismételjük!



Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 4 (2 szavazatból)