családi házak Lassa Architects rezidencia

Peloponnészosz-félsziget Y alakú rezidenciája

tervező: Lassa Architects


Java | 2017. június 26.
     
A rezidencia, távol a világ zajától, a Peloponnészosz-félsziget déli oldalán, egy olajfaliget kellős közepén terül el teljes méltóságában. A ház a Schiza-öböl és a Sapientza lenyűgöző panorámája felé tekint, háttérben a távoli hegyek vonulatával.

A tervezőknek Sarantoglou Lalis-nek és Dora Sweijd-nek fő célja, a magával ragadó harmonikus táj megőrzése, ezért a ház magasságát a körülölelő olajfákéhoz igazították. Az épület különlegessége a kétfelé ágazó zöldtető, amely három udvarra tagolja a térséget, s ezáltal a nap járásától függően más-más körülményeket és hangulatokat hoztak létre. Az enteriőr két fő részből áll: a keletre néző terület a privát szféra három hálószobájával és két mosdójával, míg a déli tájolású tér a közösségé, mely a konyhát és a nappalit foglalja magában,de mindhárom udvarhoz szabad a hozzáférés. A mediterrán éghajlat ellenére a növényekkel dúsan beültetett tető, valamint a különleges formájú, keresztszellőzést biztosító betonhéj szerkezet nem tette szükségessé semmiféle mechanikus hűtőrendszer beépítését. A nyílászárók lágy ívei az architectúrához maximálisan alkalmazkodnak.

„Úgy döntöttünk, hogy beszerzünk egy CNC-gépet, amely lehetővé tette a nem szokványos elemek egyszerű kivitelezését a helyszínen, a betonhéjtól kezdve az ablakkereteken át a medencéig. Ennek a módszernek köszönhetően minimalizálhattuk a kommersz termékek felhasználást, hiszen legnagyobbrészt helyben állítottunk elő mindent betonból, márványból, kőből” – meséli Sarantoglou Lalis építész. Az építkezés mindössze hét hónapot vett igénybe.


fotó:NAARO (Naaro.com)
Forrás: ArchDaily

A szerző legújabb cikkei:
Az Építész Alkotóműhely nyerte az új Tudásközpontra kiírt tervpályázatot Szekszárdon
Operatúra az Eiffel Műhelyházba
A Régészet Napja Magyarországon – május 26.
A gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontja is Európa legjobb múzeumai között szerepel 2018-ban!
Kaposvár intermodális csomópontot épít
A Foster + Partners aktívan részt vesz a futurisztikus Hyperloop rendszer megvalósításában
Bepillantunk a BudaPart építkezésébe a Kopaszi-gátnál
Az ajantai barlangkolostorok rejtélyes élete
A katari Nemzeti Múzeum egy gigantikus sivatagi rózsa
A 3h építésziroda a „Kreatív energiák a börtönben” című nemzetközi meghívásos tervpályázat 3. díjazottja
A Deloitte holland központja a világ legokosabb és legzöldebb irodaháza
A Nokia Skypark a második legjobb a világ irodafejlesztései között 2018-ban (FIABCI)
Az eVolo „Felhőkarcolók Versenye 2018” győztese az origami elve szerint épülő Skyshelter.zipKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2: