tervek HillSide Offices iroda MOM park

Első osztályú irodaház épül a MOM Parknál


Java | 2017. augusztus 1.
     
A HillSide Offices irodaház rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal, melyek a legkifinomultabb ízlésű bérlő igényét is maximálisan kielégíti. A látványtervek szerint a komplexum első osztályú műszaki és építészeti megoldásokkal hívja fel magára a figyelmet – számol be a Realista.hu.

A 22 ezer négyzetméteres beruházás az Alkotás és a Csörsz utca sarkán valósul meg hét egyesített telektesten. A környezettudatos gondolkodás egy átgondolt tervezési folyamat eredményeként megszülető, költséghatékonyan működő épületben ölt testet, amelynek minden részlete eleganciát sugároz. A cél egy olyan munkakörnyezet kialakítása, amely megfelel a mai munkavállalók igényeinek, ide értve a rugalmasan alakítható alaprajzot, a világszerte mérvadónak számító LEED Gold zöld minősítéshez szükséges energiatakarékos gépészeti és épületvezérlési megoldásokat, valamint a magas parkolóarányt.

Utóbbihoz sorolandók még a házon belüli lehetőségek is, mint például a közös tárgyalóblokk, a konferenciaterem, az elektromos autótöltő vagy a nagykapacitású kerékpárgarázs, melyhez külön öltöző és zuhanyzó is tartozik. A 3000 négyzetméteres szintterület a bérlők igényei szerint rugalmasan és szabadon alakítható, így emeletenként akár nyolc önálló bérleményi egység is megvalósítható. A helyszíni adottságok és a zöld mikrokörnyezet látványa mellett a MOM bevásárlóközpont kínálta szolgáltatások is vonzóvá tehetik a HillSide fejlesztését a leendő bérlők számára.

Az épület egyik látványos különlegessége maga a külső héj, ami speciális üvegbevonatot kap. Ezáltal a hő kint marad, mivel az így kapott felületnek magas a fény-, de alacsony a hőátbocsátása. A bevonatos üveg hatásmechanizmusában egyenértékű a külső árnyékolórendszerekkel, csak mentes annak hátrányaitól (nyikorgás, zónák kiosztása, szélérzékenység). Belül minden helyiségben nyitható ablakokat terveztek a természetes szellőztetés céljából. A HillSide Irodaház traktusmélységét is úgy alakították ki, hogy a napfényes irodaterületek aránya 95% felett legyen. A MOM létesítmények szomszédsága révén az itt dolgozók számára minden fontos szolgáltatás pár lépéssel elérhető lesz anélkül, hogy el kellene hagyniuk az épület közvetlen környezetét.

Idén őszre lesz szerkezetkész a komplexum, a próbaüzemet pedig 2018 májusában tervezik elindítani. A bérlők a tervek szerint 2018 augusztustól vehetik birtokba az irodaházat.

Az irodaház Dél-Buda és Közép-Buda régió találkozásánál, a BAH-csomópontnál áll. Könnyen megközelíthető a HillSide Offices kocsival a Budáról érkezőknek úgy, hogy a legforgalmasabb útszakaszokat elkerüljék. A pesti oldal felől pedig négy olyan Duna-híd is van, ami gyorsan elérhetővé teszi az épületet. Emellett az M1 és M7 autópályák, illetve az M0 közelsége a nagyobb távolságra lévő centrumokat is közelebb hozza, ideértve például Bécset vagy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren keresztül érkezőket.


Forrás: Realista.hu

A szerző legújabb cikkei:
A Zaha Hadid Architects formabontó mesterterve valósult meg az átadott Morpheus hotellel Makaóban
Ottlik Géza kiváló írónk emlékére „Ottlik kert”-et hoznak létre a XI. kerületben
Millennium Gardens irodaház építése indul a Duna-parton
Chad Oppenheim amerikai építész személyesen ajánlja új könyvét a KÉK-ben pénteken
A Zaha Hadid Architects modern városnegyede épülhet fel a Fekete-tenger partján
Waterfront City néven új városrész épül a volt óbudai szeszgyár területén
Európai szintű építkezések emelik tovább egyetemi városaink hírnevét
A csodák birodalma – Lépj be a Csillagok Háborúja tematikus parkba! + videó
Téglák és síkok összjátéka a vietnámi "barlangházban"
Peter Zumthor modellműhelye látható a 2018-as Velencei Építészeti Biennálén
Átadták hazánk egyik legkorszerűbb épületét – az Ericsson új székházát az Infoparknál
Előremutató új épületek Amaravatiban, India új regionális központjában
Az Építész Alkotóműhely nyerte az új Tudásközpontra kiírt tervpályázatot SzekszárdonKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2: