sebesp | 2017. augusztus 30.
     
A Lego közzétette a BIG tervei alapján készülő Lego House drónfelvételét.

A Lego kiadott egy drónfelvételt, amely a levegőből nézve mutatja be az épülő létesítményt. A Dániában ősszel megnyíló Lego-ház ötlete egy átfogó élményközpontként született meg, amely magában foglal fizetős kiállító területeket, valamint szabadtéri és fedett nyitott területeket. Az épület hivatalos megnyitója előtt, 2017. szeptember 28-án, a Lego nemrégiben "tesztlátogatást" végzett, ahol minden alkalmazottat és családját felkérték, hogy először próbálják ki az "építőkockák otthonát".

A Lego csoport központi irodájának otthont adó komplexum várhatóan évente mintegy 250 000 vendéget vonz, mintegy 2500 látogatóval a csúcsidőben. A Bjarke Ingels Group által tervezett épület 21 fehér téglából áll, amelyek egymás tetején vannak elhelyezve, és az egészet egy nagyméretű Lego blokk koronázza. A hatalmas téglák teret hoznak létre a beltéri tevékenységek számára, ugyanakkor védett közterületet is biztosítanak. "A Lego tégláját egyszerűen, de ötletes módon beépítették az architektúrába, szemléltetve a hétköznapi kreativitást, amely az összes Lego játék titka" magyarázza Jesper Vilstrup, a Lego House igazgatója.

Forrás: Designboom.com / Lego.com
 

A szerző legújabb cikkei:
Arculatfrissítés indul a Vörösmarty téren és környékén
Gondok vannak az új Nobel központ épületével
Hamarosan átadják a Mill Parkot a Soroksári úton
Ez állati! Építünk nektek lakótelepet, de aztán semmi malackodás!
Megnyílt a Fővárosi Állatkert legújabb fejlesztése, a Holnemvolt Vár
Kutyajó élmények – Átadták a kutyás élményparkot a Ligetben + videó
Kistelegdiék nyerték meg az elektromos autót
Fenntarthatósággal küzdenek a városrobbanással Indiában
Három szuperkórház-pályázat jön
És mégis forog ... – videó
Függőleges falu épül Párizsban
Az XTU építészei amorf, algával borított tornyai - videó
A pályázat nem sikerült, sebaj, megismételjük!Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 11 (8 szavazatból)