sebesp | 2017. szeptember 23.
     
Egy új londoni stadion képes lesz arra, hogy a pályát tologatva a labdarúgás mindkét formáját befogadja.

A Populus által tervezett stadion, amely a Tottenham Hotspur angol labdarúgó klub új otthoa, először 2015 júliusában mutatkozott be, és 2018 augusztusában a 2018/19 futballszezon kezdetén fog megnyitni. Az aréna több mint 61 000 nézőt képes befogadni, többet, mint bármelyik másik klubé az Egyesült Királyság fővárosában.

A Tottenham Hotspur új stadionja évente két NFL játéknak is helyet ad majd egy teljes visszahúzható pályán, amely egy második játékfelületet tár fel. A sheffieldi SCX mérnökiroda olyan füves felületet állít elő, amely közvetlenül egy műfüves pálya fölött helyezkedik el, így az Egyesült Királyságban az első ilyen típusú stadion, amelynek két különböző formája lehet ugyanazon a helyen. A teljesen visszahúzható fűfelületet futballhoz, míg az alatta lévő mesterséges pályát NFL-játékokra, zenei koncertekre és más eseményekre használják.

A Spur hazai mérkőzéseire használt valódi gyep területrészei három acéltartóban ülnek, amelyek futnak a pályán. a tálcák ezután visszahúzódnak a déli állvány alatt, hogy felfedjék a mesterséges játékfelületet. A felületek közötti váltás körülbelül 25 percig tart. A klub szerint, ha a fűfelületeket visszatolják a helyükre, a csatlakozások "láthatatlanok és észrevehetetlenek" maradnak.

Forrás: www.designboom.com

Videó: 

A szerző legújabb cikkei:
A BIG strandja Aarhusban
Kastély a fjordban
Év végére elkészül a Párisi Udvar Hotel Budapest
Új országos pszichiátriai intézet épül Budapesten
Kaliforniai álom 1961
Miért tartja "lúzernek" Trump az Egyesült Államok új londoni erődjét?
Magyar projekt is bekerült a World Architecture Festival második fordulójába
Felhőkarcoló Stop: Döntés született
Tervező kerestetik, de olcsóbban!
Kabinláz: Környezetbarát fakunyhókat épít a Hello Wood
Japán dizájnba költözött az iszlám tudásközpont
Megjelent a Pro Architectura díj 2018. évi hirdetménye
Stadion még nincs, de látogatni már lehetKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 4 (2 szavazatból)