sebesp | 2017. október 29.
     
Brooklyn elegáns Boerum Hill negyedében sétálva különös épületre lettem figyelmes. Egy volt apró tűzoltólaktanya és egy art deco áruház közé szorulva magasodó lakóházra, melynek teljes homlokzata mintha aranytömbökkel lenne beborítva.

A fenntarthatóság elvei alapján tervezett épületben nyolc elegáns lakás kapott helyet. A lakóegységek átlagosan 180 négyzetméteresek, a ​​szolgáltatások közé tartozik az edzőterem és nyolc parkolóhely a pincében, elektromos töltőhellyel, a földszinten közös használatú pihenő terek és tetőterasz. Mind a nyolc lakás közvetlen felvonó kapcsolattal rendelkezik.

Az épület külső és belső kialakítását egyaránt kifinomult építészeti részletek jellemzik. Tágas nagyvonalú terek és hála a mindössze egyemeletes szomszédainak négy irányba megnyitott látványok fémjelzik ezeket az elegánsan kialakított lakásokat. A teljes szintet elfoglaló egységek több mint tizenöt méternyi északi és déli homlokzatfelülettel rendelkeznek.

A 210 Pacific Street a passzívház követelmények elérésével közelített a fenntarthatósághoz, ahol a kiemelkedő szigetelés, az egyéni energia-visszanyerő készülékek és a hármas üvegezésű ablakok mindegyike hozzájárul a rendkívül energiahatékony működtetéshez. A napkollektoros melegvízrendszer optimalizált energiafüggetlenséget biztosít, miközben pozitív környezeti hatással is jár.

Az épület homlokzatburkolata egyedileg tervezett elemekből áll, a több mint 13 000 egyedi réz térbeli burkolóidomot az USA-ban készítették kézműves módszerrel. A kortárs, mégis kifinomult esztétika az SBLM Architects építészeti érzékenységét dicséri.

Fotók: ©Sebes Péter
Látványtervek: Moso Studio

A szerző legújabb cikkei:
Mégis felépítheti felhőkarcolóját a Mol a Kopaszi-gáton
Nyolcmilliárdot ad az állam az építészeknek és a mérnöknek
Kiírták a Közlekedési Múzeum pályázatát, világsztárok a tülekedők listáján
Szőrős és színes az új szingapúri felhőkarcoló
A magyar modernizmus újabb ikonikus képviselője tűnik el
225 milliót osztanak ki a szuperkórház-pályázatokra
Magyar látványtervező csapat nyert az Architizer A+ Awards-on – videó
Hello Wood: Megvalósultak az álmok
Kísérteties óriásvízesést építettek egy kínai felhőkarcoló oldalába – videó
Ez az, amire gondolok?
Napokon belül itt lesznek a szuperkórházak tervpályázatai
Ez nem zöldség: A répabetoné a jövő
A BIG strandja Aarhusban



Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 17 (9 szavazatból)