épületek tervek tetőtérbeépítés tetőablak VELUX

Tér-alkotás

Példaértékű tetőtérbeépítés a kreativitás szolgálatában


droID | 2017. november 9.
     
Egy kreatív csapat munkahelyének olyannak kell lennie, ami inspirálja, mindig megújuló ötletekkel tölti el az ott dolgozókat, ugyanakkor teret ad a mozgásra, a közös diskurzusra és az elvonulásra is. A temesvári X3 csapatának irodáját egy tetőtérben alakították ki, hiszen egy épület legfelső szintje nagyon jó hely a szabad gondolkozáshoz.

E ház tetőterében a régi, sokat látott gerendák adták meg a belsőépítészeti kialakítás alapelemét, ehhez illesztették a padló burkolatának és a nyílászárók kereteinek tónusát, míg a falak  tiszta fehér színe jelentősen növeli a térérzetet. Számos designelem – más-más korokból összeválogatott bútorok, egy 19. század végi rózsaszín Franz Wirth zongora, a fejjel lefelé lógatott, fogasként funkcionáló bicikli, vagy éppen a könyvekből létrehozott fal – segíti az iroda sajátságos atmoszférájának megteremtését, amely folyamatos kreatív bázisként működik. Zongoralábú lámpák és íróasztalok, változatos ülőbútorok segítik az itt dolgozók munkáját. Ezt az eklektikus teret az egyszerű fehér falak és a VELUX tetőtéri ablakok adta egyenletes, természetes fény tartja vizuális egységben. A nyílászárók az aszimmetrikus elrendezésüknek köszönhetően a tetőtér minden szegletébe kellő mennyiségű fényt engednek be, ami a hosszanti tér minden pontját elárasztva életre kelti azt. A kiváló hőszigetelésű VELUX tetőtéri ablakok otthonos környezetet teremtenek, beépített szellőzőnyílásuknak köszönhetően pedig zárt ablakok mellett is folyamatosan friss levegővel tudják ellátni a benn tartózkodókat, evvel is hozzájárulva egészségük megőrzéséhez.

Az alkotáshoz feltétlenül szükség van a közös eszmecserére, de az elvonulásra, a magányra is. Az X3 iroda belsőépítészei e kettősségre helyezték a hangsúlyt, így lettek tereik egyszerre otthonosak és átláthatóak. Egy belsőépítésznek mindig kihívás egy helyiséget úgy megtölteni élettel, hogy közben ne irányítsa túl erőteljesen gondolatainkat. A térrel és fénnyel való játék a legjobb lehetőség a kreativitás beindítására, a téri játék, a design és a természetes fény itt egy közös célt szolgál, kiegészítik és felerősítik egymás hatását, a végeredmény pedig egy kellemes, lenyűgözően világos és szabad iroda lett.

Látogasson el a www.velux.hu/szakembereknekoldalra és teremtsen Ön is inspiráló környezetet a VELUX termékek segítségével!

(x)

A szerző legújabb cikkei:
Kulturális Örökség Európai Éve
Acélos megoldások: Ruhagyártól a gyümölcsfeldolgozóig
Liget Projekt: helyreállítják a városligeti Rondó eredeti funkcióját is
Átadták a gödöllői Prime Rate Irodaházat
Kiállítással emlékeznek a Pesti Vigadó elődjére, az egykori Redoute-ra
Öko-létformák
Rados Jenő hagyatéka – kiállítás a Fugában
Elhunyt Csák Máté okleveles építészmérnök, festőművész
Terítéken a Király
Los Angelesben tartották az amerikai templombezárásokról készült magyar dokumentumfilm világpremierjét
Hullámzó teljesítmény után erősödhet az építőipar
Megújul a városligeti park
Egyedülálló organikus dizájn a HillSide-banKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -2 (1 szavazatból)