Java | 2017. december 27.
     
A HillSide Offices belső tereinek kialakítására a top igényesség, a környezettudatosság és a könnyed elegancia a jellemző. Remek választás volt, hogy a tervek elkészítését a fiatal és nemzetközileg is sikeres Bara Ákosra és cégére, a Bara Design Stúdióra bízták.

A fiatal dizájner neve ismerősen cseng a nagyvilágban, elsősorban persze Budapesten, de Londonban, Los Angelesben és Pekingben is, melyet nemzetközileg elismert díjnyertes munkái fémjeleznek, többek között a Le Méridien szálloda, a TG Italiano, a TG Piccolino, a BoB vagy a Bestia.

A Csörsz utcai jól pozícionált épület felső emeleteiről letekintve egyedülálló kilátás tárul a szemlélő elé, a szomszédban lévő Gesztenyéskert, távolabb a budai hegykoszorú, de átláthatunk a pesti oldalra, valamint a hömpölygő Dunára is. A zöld környezet üdítő látványa, az épület szinte teljes körbenapozottsága a belsőépítészeti tervek koncepcióját is meghatározta, mely érzékenyen reflektál a változatos terepvonalakra, valamint a budai hegyek lágy geográfiai vonalaira. A tervezői inspiráció a belső terek meghatározó hullámvonalaiban lelhető fel. A természetes anyaghasználat, a sok zöld megjelenése természet közelivé és egyben otthonossá teszik az előteret is. A barátságos, nagyvonalú lobbyba lépve máris jó hangulat érzete jár át. Különleges szerepet kapott a világítás kialakításának játékossága, amely — akárcsak a bútorok — leképezi a környék domborzati szintvonalait. A felső, világító LED-csíkok 3D-ben hullámoznak, izgalmas és egyedi látványt nyújtva a belépőknek.

Forrás:
blog.iroda.hu

A szerző legújabb cikkei:
A napelemes sótalanító rendszer megoldást kínál a fenyegető ivóvízhiányra
Újragondolt koncepcióval rukkolt elő a Foster+Partners a Makaóban építendő Apple Store terveinél
Tel-Aviv új, a Bauhaus környezetbe illeszkedő lakótoronnyal gazdagodik
A Sberbank gigantikus székháza az "orosz Szilícium-völgyben" épül
Nyíregyházi Állatkert, jégkorszaki interaktív állatbemutató
Robotok uralma a világ legmodernebb gyárában
A Magyar Állami Operaház misztériuma a színfalak mögött – a részletekbe Zoboki Gábor avat be
Szeged új modern, versenyzésre is alkalmas uszodát épít a Modern Városok Program keretén belül
Két hónappal hamarabb készül el a Liszt Ferenc repülőtér 2B termináljának új utasmólója
Alakul a Millenáris Széllkapu – Elkészült az alagút a Millenáris Park alatt
A Zaha Hadid Architects formabontó mesterterve valósult meg az átadott Morpheus hotellel Makaóban
Ottlik Géza kiváló írónk emlékére „Ottlik kert”-et hoznak létre a XI. kerületben
Millennium Gardens irodaház építése indul a Duna-partonKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -2 (1 szavazatból)