sebesp | 2018. január 7.
     
Közel százezer négyzetméteres új központ megépítését tervezi a Google Kaliforniában. Az egyedi ötleteiről híres BIG (Bjarke Ingels Group) két ötszintes cikcakkban lépcsőző épületet álmodott.

A koncepció lényege, hogy a növénnyel borított lejtős tetőfelületeket az alkalmazottak könnyen elérjék. Onnan több kávézó és pihenőterület is megközelíthető lesz. Az épületegyüttesben összesen 4500-an fognak dolgozni, így 20 négyzetméternyi irodaterület jut majd minden dolgozóra.

Üvegfelületek töltik ki a lejtők közötti rést, a fennmaradó homlokzatokat. A belső kialakításával a Clive Wilkinson Architects-t bízták meg kialakításra, míg Olin felelős a tájépítészetért.

A cég a kerékpározást és a tömegközlekedést preferálja, de 2085 autóparkoló helyet is biztosítanak a dolgozóknak. A tervek szerint 2021-ben költözik majd a Google az új épületbe, melynek telkén az irodaépület mellett lakóházak is helyet kapnak.

Forrás: www.dezeen.com

A szerző legújabb cikkei:
A BIG strandja Aarhusban
Kastély a fjordban
Év végére elkészül a Párisi Udvar Hotel Budapest
Új országos pszichiátriai intézet épül Budapesten
Kaliforniai álom 1961
Miért tartja "lúzernek" Trump az Egyesült Államok új londoni erődjét?
Magyar projekt is bekerült a World Architecture Festival második fordulójába
Felhőkarcoló Stop: Döntés született
Tervező kerestetik, de olcsóbban!
Kabinláz: Környezetbarát fakunyhókat épít a Hello Wood
Japán dizájnba költözött az iszlám tudásközpont
Megjelent a Pro Architectura díj 2018. évi hirdetménye
Stadion még nincs, de látogatni már lehet



Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -1 (1 szavazatból)