Java | 2018. január 22.
     
A Szegedi Dómnak a 3h építésziroda és a Váncza Művek által közösen tervezett felújítása középület kategóriában bekerült a hamburgi AIT Award 2018 finalistái közé - olvashatjuk a 3h Építésziroda facebook oldalán.

A nemzetközi pályázati felhívásra megmozdult az építész szakma színe-java. 36 országból összesen 723 projektet nyújtottak be a 2018-as AIT-díjra a Best in Interior and Architecture program keretén belül, s a pályázatok tizenkét különböző kategóriában versenyeztek. Ebben az óriási nemzetközi megmérettetésben két kiváló magyar építésziroda is részt vett közös projektjükkel.

A kategóriák a következők: Lakás / Lakóépület, Hotel, Étterem, Kereskedelmi épület, Iroda / Igazgatási épület, Égészségügyi épület, Sport / Szabadidő, Középület, Oktatási épület, Ipari épület, valamint két speciális kategória: Jövőbeli élet a városban, illetve Újoncok.

A Hamburgban, 2017. december 7-én és 8-án tartott zárt ülésen a zsűri az első két értékelés során minden kategóriában kiválasztotta a 10-15 legjobb projektet. A harmadik fordulóban ezeket újra megvitatták. Végül a zsűri határozta meg azokat a projekteket, amelyek díjat vagy különleges megemlítést kapnak.

A belsőépítészet és építészet legjobbjainak döntősei Ausztriából, Belgiumból, Bosznia-Hercegovinából, Kínából, Csehországból, Dániából, Franciaországból, Németországból, Magyarországról, Indiából, Olaszországból, Luxemburgból, Malajziából, Lengyelországból, Portugáliából, Szlovákiából, Spanyolországból, Svédországból, Svájcból, Hollandiából és az Egyesült Királyságból származnak.

A rangsorokat 2018. március 21-én 16.30 órakor hirdetik ki Frankfurtban, az AIT ünnepi díjkiosztó ünnepsége keretén belül a jelölt építész- és belsőépítész-irodák jelenlétében.

A finalisták névsora kategóriák szerint megtekinthető az AIT Award 2018 weboldalán: AIT-Award.com

A szerző legújabb cikkei:
Ünnepi programmal nyit augusztus 18-án a világszínvonalú Lipicai Lovasközpont
Kína leggazdagabb faluja felhőkarcolót emelt a kommunizmus utópiájaként
Óriáskezek tartják az "Arany hidat" Vietnámban
Mérföldkőhöz érkezett az Agora Budapest építése
Nagyszabású fejlesztés első üteme kezdődik idén a Fertő-tónál
Egy elsüllyedt világ ereklyéi kapnak víz alatti múzeumot a Titicaca-tó mélyén
Vonzó belvárosi szállodaként éled újjá a Főposta 146 éves patinás épülete
A gyermekek rehabilitációját szolgáló Démétér Ház új szárnyát adták át a Dél-pesti Centrumkórházban Ferencvárosban
Makovecz Imre Boldogasszony-kápolnájának alapkőletétele Zalaegerszegen
E.ON Energy Globe Magyarország díjjal tüntették ki Nagypálit, az ország legzöldebb falvát
A napelemes sótalanító rendszer megoldást kínál a fenyegető ivóvízhiányra
Újragondolt koncepcióval rukkolt elő a Foster+Partners a Makaóban építendő Apple Store terveinél
Tel-Aviv új, a Bauhaus környezetbe illeszkedő lakótoronnyal gazdagodikKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)