hír épületek tervek Well minősítési rendszer Futureal zöld építészet

A Futureal három projektje a Well minősítési rendszernek megfelelő első európai példák


Java | 2018. február 1.
     
A Futureal három hazai projektje Európában elsőként egyszerre szerezte meg a WELL Building Platina előminősítést. Az Advance Towert, a Corvin 5 és a Budapest One irodaparkot a dolgozók egészségi állapotára és hangulatára pozitív hatást gyakorló szempontok szerint tervezték és üzemeltetik majd.

A Futureal rendezvényét stílszerűen a befejezés előtt álló Advance Tower tetején tartották, ahol a szakma képviselői előtt mutatták be az jövő irodáit, ismertetve az egészséges munkakörnyezetet a Well minősítési rendszer kritériumai alapján.

A washingtoni székhelyű International WELL Building Institute minősítésének célja, hogy az irodaházak a környezetvédelem mellett a dolgozók egészségére, közérzetére és komfortérzetére is kedvező hatással legyenek. Világszerte ezideig mindössze 34 irodaépület rendelkezik WELL előminősítéssel. Ezek közül a Futureal-csoportnak első európai fejlesztőként egyszerre három projektje is a WELL Platina előminősítését szerezte meg. A vállalat fejlesztései közül a Váci úti irodafolyosón épülő Advance Tower, a kelenföldi intermodális csomópontnál megvalósuló Budapest ONE, illetve a Corvin Sétányon fejlesztett Corvin Technology & Science Park (Corvin 5) irodakomplexumok szerepelnek a listán.

"A Futureal-csoport elkötelezte magát, hogy az összes jövőbeni fejlesztését a WELL irányelvei szerint valósítja meg, hiszen a környezettudatosság részeként az épülethasználók egészségét az egyik legfontosabb tényezőnek kell tekinteni a tervezés során. A LEED és a BREEAM minősítési rendszerek a WELL Building besorolással kiegészítve egy olyan egységes rendszert jelentenek, amely a környezettudatosság teljes spektrumán kiemelkedő épületek létrehozását eredményezi" – magyarázta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

Az Advance Tower irodaház első ütemének munkálatait 2016 végén kezdte meg a vállalat a Váci úton. A két ütemben megvalósuló, összesen 20 000 m2-es épület BREEAM-tanúsítványt szerzett, így a legszigorúbb fenntarthatósági követelményeknek is megfelel. A Corvin Technology & Science Park (Corvin 5) első ütemét pedig várhatóan 2018 végén adják át. A két ütemben megépülő, összesen 27 000 m2-es irodaház a Nokia Skypark irodaház szomszédságában helyezkedik el. A harmadik fejlesztés, a 70 000 m2-es Budapest One irodapark Őrmezőn több ütemben készül el. Az 1. ütem 25 000 mbérirodát és 2 600 mkereskedelmi és szolgáltató egységet foglal magában.

"Az irodaházakban az átlagosnál jobb minőségű levegő, szigorú előírások szerint kivitelezett légtechnikai rendszer, a WELL követelményeinek megfelelő, még magasabb minőségű, rendszeresen ellenőrzött ivóvíz, a hazainál sokkal szigorúbb, nemzetközi szabványoknak megfelelő teljes körű akadálymentesség, egészségesebb táplálkozási lehetőségek, a rendszeres mozgás lehetősége, illetve a művészetek és a természet megjelenése várja majd a dolgozókat, hogy mentális és fizikai állapotuk frissen tartásával hatékonyabban végezhessék napi munkájukat” – mondta Radványi Gábor, a Futureal főépítésze, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) alelnöke.

Forrás: Realista.hu

A szerző legújabb cikkei:
A napelemes sótalanító rendszer megoldást kínál a fenyegető ivóvízhiányra
Újragondolt koncepcióval rukkolt elő a Foster+Partners a Makaóban építendő Apple Store terveinél
Tel-Aviv új, a Bauhaus környezetbe illeszkedő lakótoronnyal gazdagodik
A Sberbank gigantikus székháza az "orosz Szilícium-völgyben" épül
Nyíregyházi Állatkert, jégkorszaki interaktív állatbemutató
Robotok uralma a világ legmodernebb gyárában
A Magyar Állami Operaház misztériuma a színfalak mögött – a részletekbe Zoboki Gábor avat be
Szeged új modern, versenyzésre is alkalmas uszodát épít a Modern Városok Program keretén belül
Két hónappal hamarabb készül el a Liszt Ferenc repülőtér 2B termináljának új utasmólója
Alakul a Millenáris Széllkapu – Elkészült az alagút a Millenáris Park alatt
A Zaha Hadid Architects formabontó mesterterve valósult meg az átadott Morpheus hotellel Makaóban
Ottlik Géza kiváló írónk emlékére „Ottlik kert”-et hoznak létre a XI. kerületben
Millennium Gardens irodaház építése indul a Duna-parton



Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)